Hoteli/restorani

Red vina, red hrane i nema stresa

Zlatna dolina nudi svoje okuse

lifeX.hr

Ako ste željni novih stvari i umjesto vikend na moru poželite nešto drugo naš prijedlog je da između 1. i 10. svibnja posjetite srce Slavonije i njezinu Zlatnu dolinu jer u to vrijeme ugostiteljski objekti Požeško-slavonske županije nude tradicionalna jela po promotivnoj cijeni. 

Vinoljupci i gurmani je obožavaju, a pred njezinom bogatom trpezom pokleknu i najjači karakteri. Požeško-slavonska županija oduvijek mami mirisima i okusima i oduševljava gostoljubivošću. Da se u Požeško-slavonskoj županiji najbolje jede znaju svi koji su tamo bili barem jednom. I sami se u to možete uvjeriti posjetite li je u bilo koje doba godine, a osobito od 1. do 10. svibnja, tijekom „Dana okusa Zlatne Slavonije“. Za vrijeme trajanja proljetne eno-gastro manifestacije u osam ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi Zlatne Slavonije, možete uživati u meniju s tradicionalnim jelima po promotivnoj cijeni od samo 75 kuna.

 Restoran Klas iz Pleternice, restorani Vila Stanišić, Grgin Dol, krčme Zlatni lug i Stari fenjeri iz Požege, hotel Pakrac, buffet Čiča Mata iz Velike i restoran Schon Blick iz Vetova, ponudit će vam najfinija jela poput bistre, goveđe, prežgane ili juhe od rajčice, dimljene slanine, sira i kajmaka, kuhane junetine u sosu od rajčice, pečene teletine sa seljačkim krumpirom, sarme, odreska Barun Trenk, požeškog vinogradarskog ćevapa, podolca ispod peke, pastrve sa žara, pohanog soma, fiš paprikaša s tijestom, šmarna s pekmezom, domaćeg slavonskog kolača, slatke štrudle sa sirom… Za aperitiv nazdravite mirisnom šljivovicom ili viljamovkom, a uz tradicionalna jela ne propustite vina odnjegovana u podrumima na jednoj od tri vinske ceste Požeško-slavonske županije.

Za ovaj gastro  doživljaj isplati se “potegnuti” stotinjak kilometara do Požege i ostalih mjesta u okolici. Osim gurmanskih užitaka ovdje možete otkriti toliko toga.

Znate li da najstarije naselje na mjestu današnje Požege je zemuničko naselje iz mlađeg kamenog doba koje je postojalo oko 6000. g. prije Krista čiji su ostatci nađeni na području današnje Ulice Pavla Radića.

Požega kakvu danas poznajemo, počinje se oblikovati u srednjem vijeku kada postaje glavno urbano središte srednje Slavonije. Stari požeški burg nepravilnog trokutastog oblika, poznatiji kao Stari grad, smatrao se rezidencijom kraljevske obitelji Arpadović, a pod utvrdom sagrađenom još u 11. stoljeću razvijalo se gradsko naselje. 

Ako tragate toliko zanimljivost ovdje možete naći stoga provedite vikend u ovaj Zlatnoj dolini i napunite svoje baterije ljepotom i mirom,

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori