KolumneTrend

Meghan i Harry nova “vatra” koja donosi promjenu

Vjenčanje za pamćenje

lifeX.hr

Eto Zemlja se može nastaviti vrtjeti, svi možemo odahnuti i krenuti živjeti svoje ne kraljevske živote, a svi ljubitelji  kraljevske obitelji sada imaju novu ikonu.

Britanije je dobila novu princezu Amerikanku, dva zaljubljena srca su se spojila u brak, a britanska monarhija dobila je sve ono od čeka je zazirala. Malo ću biti zločesta i zapljeskati tomu jer njihova uštogljenost, snobizam i gledanje na ljude tzv. pučane kao na niži stalež u 21 stoljeću je u najmanju ruku jadno…… ali što ćemo, svijet se ne vrti oko pameti već oko love.

Zato je genijalno što se pojavila jedna Meghan. Lijepa, pametna, snažna, otvorena, moderna, svjesna, empatična, sve ono što Monarhija nije. I dobro je što je tu. 

Zanimljivo je gledati kako se sve to slaže. Netko je tamo gore vrlo maštovit. Zamislite samo od svih žena na svijetu mladi princ zaljubio se baš u Meghan i to toliko snažno da ju je oženio bez obzira na sve pridike dvora. A možete li zamisliti samo koliko ih je bilo. No on nije posustao. A nije ni ona. Ljubav je pobijedila. I to je divno znati, i tako je motivirajuće.

Danas smo svjedočili jednoj doista divnoj priči s toliko mnogo dubokih poruka koje doista imaju mogućnost da mijenjaju svijet. Gledajući ovo romantično vjenčanje s puno ljubavi, emocija i trenutaka za pamćenje vidimo da je toliko toga bio potpuni odmak od stoljetne tradicije. Pogotovo je bila zanimljiva inspirativna propovijed svećenik Michaela Currya o novom svijetu u kojoj vlada ljubav i koja je ostavila u čuđenju kruti kraljevski svijet.  Nije ni čudno što su ostali u šoku jer njihovim svjetovima nikako ne vlada ljubav već nešto posve drugo, a ni pokazivanje emocija im nije baš bliska priča. 

A zašto je dobro da je tu baš Meghan?

Pa pogledajte ju samo. Tako lijepa, jednostavna, prirodna, topla, daleko od nekog dosadnog hollywoodskog prototipa, žena koja ima viziju, koja se bori za svoje ideale, koja zrači posebnom energijom, bez botoxa, iscrtanih obrva, napumpanih usana ili 5 kg šminke, umjetnih trepavica ili konturiranja. Sa svojim vidljivim pjegicama u jednostavnoj vjenčanici i još jednostavnijoj frizuri postala je princeza.

Zar nije divna poruka svim mladim djevojkama i djevojčicama?  

Možda konačno stigne nova era u kojoj će Kardashians kult umjetne ljepote i ispraznosti ostati u prošlosti. Ako ženama treba uzor neka im to budu žene poput Meghan.

Ja se doista veselim svim ovim novim promjenama i nadam se da su to mali koraci koji će od ovog svijeta napraviti bolji svijet baš onakav kakav je u svojoj propovijedi danas govorio svećenik Curry.

Zato živjeli Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i neka im je sretno!

 

Izvor: Pixsell / Autor: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori