Kreativnost

Možete li zamisliti vjenčanicu napravljenu od plastičnih boca

Ne bacajte, reciklirajte i kreirajte

lifeX.hr

Recikliranje je postalo vrlo popularno, ne samo kao odlično zamišljeni koncept već i kao ideja koja se uvelike koristi u svim sferama življenja, pa čak i u umjetnosti. Umjetnici su oduvijek bili korak ispred svog vremena, tako su i danas. Pitanje održivosti među njima postaje sve značajnije i sve je više njih koji svojim kreativnim radom ukazuju na goruće probleme, te tako osvještavaju širu javnost. Jedna od takvih umjetnica je i Michelle Brand koja svojim radom želi rastjerati zablude oko toga da pronađeni i ponovno iskorištene stvari ne mogu biti umjetnost.

Njezina osnovna stvaralačka materija s kojom radi su plastične boce. Ona reciklira plastične boce i od njih stvara mnoge predivne stvari, prije svega razne lampe i lustere. Kada ih vidite izgledaju zaista fantastično i nikada ne bi ste pomislili da je sve to napravljeno od otpada.

No, Michelle je išla još i dalje i stvorila vjenčanicu. Za to joj  je bilo potrebno 2.220 plastičnih boca iz kojih je izrezala dno i 6.512 plastičnih čepova. A vjenčanica je doista impresivna!

Vjerujem da će ove slike i vas inspirirati i dati vam novu percepciju otpada i kreativnosti. Dakle, budite maštoviti, na bacajte, reciklirajte i kreirajte, sve oko vas je materijal umjetnosti koji samo čeka da ga ponovno stvorite i oplemenite strašću!

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori