Događanja

U palaču Dverce po doživljaj posebnog sjaja

Koncertu ciklus "Zlatni Zagreb" nudi najbolje mlade glazbenike

lifeX.hr

Lijepo je znati da imamo toliko mladih talentiranih ljudi. Danas predstavljamo jednu mladu damu. Prvi javni nastup imala je sa šest godina, a prvu 1. nagradu osvojila je već godinu kasnije. Dobitnica je najviših nagrada s brojnih hrvatskih i međunarodnih natjecanja, a predstavljala je Hrvatsku i na Euroviziji u Beču 2012. godine.

Ona je naš “zlatni talent”, 25. siječnja otvara vrata Palače Dverce i u tome jedinstvenom gornjogradskom prostoru priprema “Koncert posebnoga sjaja”. Ovog četvrtka ne propustite našu “zlatnu” violinisticu Katarinu Kutnar u drugome koncertu ciklusa “Zlatni Zagreb”!

Nakon Zlatne dvorane u Opatičkoj 10, ciklus “Zlatni Zagreb” ove sezone “otkriva” još jednu palaču na Gornjemu gradu u Zagrebu i predstavlja je najširoj publici. Palača Dverce u 19. stoljeću bila je jedno od središta društvenoga i kulturnog života Gornjega grada, a njezina posljednja privatna vlasnica, kontesa Klotilda Buratti u raskošnoj plesnoj dvorani na prvome katu priređivala je raznolika primanja i zabave.

Njezinom voljom palača je 1912. darovana gradu Zagrebu kao rezidencija za svečanosti i primanja, a ciklus “Zlatni Zagreb” otvara je zainteresiranim posjetiteljima, koji će kroz nastupe naših najboljih mladih glazbenika uživati u njezinu jedinstvenom sjaju. Koncerti “Zlatnog Zagreba” održavaju se uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića.

Vrsna mlada violinistica, potekla iz obitelji glazbenika, Katarina Kutnar trenutačno se usavršava u Weimaru, a za nastup u ciklusu “Zlatni Zagreb” u pratnji pijanista Domagoja Gušćića priprema atraktivni program koji će otvoriti virtuoznom Baladom za violinu solo belgijskoga violinista i skladatelja Eugènea Ysaÿea. Slijedi atraktivna Sonata za violinu i klavir turskoga pijanista i skladatelja Fazila Saya, dok program zaključuje antologijska Sonata u A-duru francuskoga orguljaša i skladatelja Césara Francka.

Već samo doživjeti Palaču Dverce sasvim je posebno i rijetkima dostupno iskustvo, a uživati u koncertima u tome jedinstvenom i reprezentativnom gornjogradskom prostoru jednostavno – nema cijenu!

Stoga, 25.1. s početkom u 20 sati ne propustite vrhunski glazbeni doživljaj i Katarinu Kutnar u Palači Dverce – Dobro došli na “Koncerte posebnoga sjaja”!

 

“Koncerti posebnog sjaja”: Prvorazredni društveni i kulturni događaji – ne samo koncerti, nego društveni događaji “s dodanom vrijednosti”

Ciklus je izašao iz kreativne radionice G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima za kulturni management KULTURNI MAKEOVER

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori