Životne spoznaje

Stres naš svakdašnji

lifeX.hr

Svaka osoba se u stresnim situacijama osjeća drugačije, neke osobe stres osjećaju u neugodnim situacijama, dok druge osobe stres opisuju kao bol u prsnom košu, grčeve u želucu i glavobolju. 
Kada je osoba dugo vremena pod stresom posljedice se osjete u ukupnoj funkcionalnosti organizma, a to pak kao rezultat daje smanjenu efikasnost. 

Smanjena efikasnost
Smanjena efikasnost zapravo znači smanjenu uspješnost u postizanju ciljeva koje si je osoba zadala, a to naravno rezultira stresom. Kada je stres dugoročno prisutan on utječe na slabljenje sustava organizma i vodi bolestima. Jedni od najvećih uzročnika stresa su strah, osjećaj krivice i briga. 
Današnji način života je ubrzan, a nedostatak vremena za obitelj, za sebe, zadani rokovi, prevelika očekivanja, pritisci na poslu i brojni drugi faktori utječu na pojavu stresa. 

Smanjenje produktivnosti
Na radnom mjestu stres je normalna pojava, a prekomjerni stres utječe na smanjenje produktivnosti zbog narušenog emocionalnog i fizičkog zdravlja. I zato je vrlo važno pronaći način za upravljanje stresom na radnom mjestu kako bi se spriječile nepoželjne reakcije, a već danas možete pokušati i sa vježbama za opuštanje.

Kvaliteta međuljudskih odnosa
Stres utječe na kvalitetu međuljudskih odnosa, pa čak i u poslovnom okruženju. Do napetosti na poslu najčešće dolazi zbog prevelike količine posla, narušenih međuljudskih odnosa i straha od gubitka posla. 

U takvim trenucima ljudi postaju povučeni, nervozni i gube samopouzdanje. Posao tada postaje iscrpljujuć i naporan te se otežano koncentriraju zbog čega dolazi do smanjenja interesa za obavljanje radnih zadataka, kao i do smanjenja radne efikasnosti.

Stresni uvjeti
Osobe koje su izložene stresnim uvjetima na poslu nisu posvećene radnim zadacima, a nisu niti odane poslodavcu. Takve osobe svoje vrijeme i svoju energiju usmjeravaju na potragu za boljim radnim uvjetima i novim poslom ili se nemarno odnose prema poslu što uzrokuje loše rezultate i narušava imidž poslodavca. 

Zapravo poslodavci koji prate razvoj svojih djelatnika imaju prednost pred poslodavcima koji se ne bave tim najvažnijim pitanjem. 

Ljudski potencijali
Uvijek je najbolje angažirati organizaciju za razvoj ljudskih potencijala i njihovog nezavisnog stručnjaka koji će pomoći otkriti najbolji model rješenja.  Situaciju treba sagledati osoba koja nije direktno upletena u problem i koja raspolaže vještinama potrebnim u radu s ljudima te velikim znanjem i iskustvom.

Pozitivno poslovno okruženje
Stručnjaci za razvoj ljudskih potencijala su dobri jer kreiraju idealan program i plan za razvoj pozitivnog poslovnog ozračja koji je osnovni preduvjet odanosti poslodavcu, podržavajućih međuljudskih odnosa i posvećenosti poslu. Neki od radnih uvjeta koji će vam omogućiti manje stresa na poslu su jasan opis posla, timski rad, etično vodstvo, balans privatnog i poslovnog života, jasna organizacijska struktura i poslovni bonton.

Efikasno riješenje
Ukoliko u vašem radnom okruženju nedostaju neki od navedenih uvjeta vrlo je vjerojatno da vam upravo to stvara stres. Pokušajte se zauzeti za sebe i predložite poslodavcu efikasna rješenja, a na taj način ćete se odgovorno ponašati prema sebi, ali i prema svom poslodavcu. 

Ako ne upali, uvijek se stresa možete riješiti i sami, a u videu pogledajte neke od sigurnih načina za samopomoć u takvim trenucima. 

Ana Zibar

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori