Zdravlje

Što je dobro imati kod sebe dok ste na odmoru

Mala putna ljekarna

lifeX.hr

U sredini smo ljeta i većina vas je negdje na svom zasluženom i dugoočekanom ljetnom odmoru. Bilo da ste na plažama diljem naše lijepe obale ili negdje na kontinentu hladeći  se uz rijeke ili bazene ovo ljetno doba sa sobom nosi i različite izazove na koje trebamo biti spremni. Zbog toga je dobro sa sobom imati svoju malu kućnu ljekarnu gdje će se naći ono najpotrebnije.

Već pri kretanju na put moguće je da će netko od vaših najmilijih imati problema s vožnjom, točnije mučninom tijekom putovanja. Poznato je da đumbir pridonosi normalnoj funkciji probavnog trakta. U Zona Vital GINGER + B6 VITAMIN tabletama za žvakanje je suhi ekstrakt korijena đumbira obogaćen vitaminom B6, koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Kako ljeti često uživamo u hrani i jedemo i više nego je potrebno onako okupljeni oko roštilja, a onda volimo i malo popiti što može rezultirati pojavom žgaravice ili sličnih želučanih problema. Stoga je naš savjet svakako sa sobom ponijeti Zona Vital ACIDOMax tablete za žvakanje, medicinski proizvod namijenjen prevenciji prekomjernog stvaranja želučane kiseline.

Cjelodnevna aktivnost može prouzročiti razne bolove u mišićima, a mogućnost sportskih ozljeda također je povećana. Zato preporučujemo ponijeti i neki lijek protiv bolova, a za one mlađe svakako sirup, koji će dobro doći u slučaju povišene tjelesne temperature. Naravno ne zaboravite flastere, gaze i nekoliko zavoja te antiseptik koji uvijek dobro dođe.

I djeci i roditeljima odmor znaju pokvariti i neugodnosti poput viroza i prehlada. Kako bi i za to bili spremni, mjesto u putnoj ljekarni neka nađu i toplomjer, pastile za grlo i sirup protiv kašlja. Kako se tako nešto ne bi ni dogodilo, preporučujemo dodatke prehrani s beta glukanom i vitaminima, poput Zona Vital CE DE GLUKAN sirupa za djecu i Zona Vital BETAGLUCAN + vitamin D3 kapsula.

A nakon dugog dana, obilježenog smijehom, igrom i druženjem sa svojom obitelji, tople ljetne večeri provodimo na otvorenom, uz večeru ili piće s prijateljima. Pritom smo izloženi ubodima insekata, koji nikad nisu dobrodošli gosti. Zato je naš izbor Zona Vital NATURA KIDS sprej, koji je blagog i ugodnog mirisa za ljude, ali neprivlačan i odbojan insektima. Sadrži eterična ulja koja ne štete niti vašim najmilijima, a ni prirodi.

Ali, uz sve mjere opreza, ponekad se potkradu i neka mala oštećenja kože, opekline ili ugrizi bubca, komarac ili onih peckavih morskih biča zato je dobro uz sebe imati Zona Vital Natura Kids gela, koji sadrži ekstrakt hamamelisa i kamilice, Umirit će kožu vašim malima ali ga slobodno možete primijeniti i na one malo veće.

Uz ovako dobro opremljenu putnu ljekarnu, nema potrebe za brigom. Svi članovi vaše obitelji moći će bezbrižno uživati u ljetnim radostima, a vi se napokon odmoriti i opustiti, što u potpunosti zaslužujete!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori