Šareno

Recite stop kemikalijama i bit ćete oduševljeni

Može i drugačije

lifeX.hr

 

Zavirite u svoj ormar s detergentima i pogledajte što sve imate. Ako želimo samo sebi priznati pretjerali smo. Tako se lako damo navući na sve one marketinške fore pa kupimo detergent za svaku sitnicu, za ovaku ili onakvu podlogu, za kamenac, ulje, fleke, mast, zagorene i manje zagorene stvari, nešto za kuhinju, kupaonu, drvene podloge, mesingane podloge, za rernu, wc, pločice, podove, parkete, sifone, gljivice, staklo, kompjutere, za prašinu, vrata…svemir! Tako skupimo cijeli ormar detergenata s kojima ne samo da štetimo sebi već i okolišu, a iskreno rečeno i bacamo novac.

Zapravo sve možemo čistiti tako jednostavno i ono što je najbitnije bez ikakvih opasnih i smrdljivih kemikalija.

Trebate li recimo očistiti odvode, a to trebamo svi s vremena na vrijeme. Za to vam ne treba nikakav Mister Muskulo ili slično već soda bikarbona, sol, topli ocat i vrela voda.

Pomješajte malo soli i sode bikarbone te istresite u odvod, a onda dodajte topli ocat. Vidjeti ćete burnu reakciju. Kada se pjena smiri odvod isperite vrelom vodom.

Jednako tako možete odstraniti onu tvrdokornu masnoću. Svu tu prljavštinu namočite sa soda bikarbonom i malo vode, a onda pošpricajte toplim octom. Ova kombinacija će biti udarna za sve te zapečene masne ostatke.

Ukoliko se želite još malo igrati napravite šumeće tablete za WC tako što pomiješate sodu bikarbonu, citronsku kiselinu i malo detergenta. U kalupe za led ostavite da se posuši, a onda ih koristite za osvježenje WC-a.

Što sve možete sa sodom bikarbonom

Kada jednom probate ovako čistiti svoje domaćinstvo biti ćete oduševljeni i više se nećete vračati na staro.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori