Šareno

Poruke skrivene u vodi

Voda je pravo čudo prirode

lifeX.hr

Voda tvori oceane, rijeke, oblake i polarne kape. Voda pokriva 71% zemljine površine i nužna je za život kakav poznajemo. Ona je po težini najobilnija sastavnica stanica i organizama (75-85%), a veliki broj stanica ovisi o izvanstaničnoj okolini koja je također uglavnom vodena. Najveća gustoća vode je pri 4°C (anomalija vode).

Voda je zaista čudnovata i puno je više nego što uopće i mislimo. Vjerujem da su mnogi od vas čuko za Masaru Emoto i njegovu knjigu „Poruke skrivene u vodi“. Oni koji su čitalo knjigu lijepo je da se malo podsjete na ta čarobna otkrića, a oni koji nisu, mi vas inspiriramo da svakako uzmete knjigu u ruke i pročitate je. Masaru kaže:

“U ovoj se knjizi bavim vodom. Što bolje razumijete vodu, to će vam teže biti zanijekati Božje postojanje. Otkrio sam da nam fotografije kristala vode prenose važnu mudrost. U kristalima dolazi do fascinantnih promjena kad se vodi” pokažu “različite riječi, kao što su “zahvalnost” ili “glupost”. Kristali nam prenose pouke o tome kako bismo mogli i kako bismo trebali živjeti svoje živote.

  Pokazalo se da su fotografije kristala iznimno rječite u opisivanju svijeta. U Japanu se kaže da riječi duše prebivaju u duhu zvanom kotodama ili duh riječi, a izgovaranje riječi posjeduje moć mijenjanja svijeta.  Učenje o vodi slično je istraživanju funkcioniranja svemira, a kristali koji se u vodi otkrivaju slični su vratima što vode u neku drugu dimenziju. Dosad nisam vidio ljepši i precizniji kristal od onoga kojeg su oblikovale riječi “ljubav i zahvalnost”. Kao da se voda radovala i slavila stvorivši rascvjetani cvijet. Bio je toliko lijep da mogu reći kako mi je promijenio život. Sve bi se svjetske religije trebale temeljiti na tim pojmovima, a kad bi to bila istina, ne bi nam bili potrebni zakoni.

  “Ljubav i zahvalnost” riječi su koje našemu svijetu moraju služiti kao vodič. Nadam se da ćete i vi osjetiti ono uzbuđenje i radost koje sam ja osjetio otkrivajući ovu priču. “

  I istina je, kada pročitate ovu knjigu uzbuđeni ste i fascinirani što naše misli i riječi mogu raditi. Bukvalno, mijenjati materijalni svijet. Kada ovo znate, zamislite samo kako neke naše misli, kada smo bijesni i ljuti i kada izgovaramo neke “ne ljubavne” riječi rade našem organizmu, pa i smo više od 70 posto tek samo voda.

  No, Emoto ide dalje u svom promišljanju voda. On objašnjava:

 „Iskreno se nadam da ćemo se i dalje baviti prekrasnim istraživanjem vode i svemira. Jako sam se iznenadio kad sam prvi put čuo da voda neprestano pristiže iz udaljenih svemirskih prostranstava na Zemlju. Razmišljajući o dugotrajnom i čudesnom putovanju vode svemirom, razmišljam i o temama kao što su podrijetlo i budućnost ljudske rase. Ako pomislimo da smo sastavljeni od vode, tada na mnoge tajne dobivamo jasan odgovor. Ljudsko se tijelo sastoji od 70 posto vode te gotovo da i nema sumnje u to kako informacije pohranjene u vodi uvelike oblikuju našu osobnost. često sam slušao o ljudima povrijeđenim u automobilskim ili drugim vrstama nesreća koji su, primivši transfuziju, viđali slike mjesta na kojima nikada nisu bili ili se prisjećali prošlosti koju nisu proživjeli. Poznato je da transfuzija ponekad izazove čak i promjenu osobnosti.

Možda događaji koje iskusimo u životu postaju uspomene koje pamti voda koja ostaje u našem tijelu. Možda te uspomene postaju ono što nazivamo dušom. Još ima mnogo pitanja o duši, ponovnom rođenju i postojanju duha na koja nemamo odgovor, ali pretpostavljam da će doći dan kad će znanost, uz pomoć vode,odgovoriti na ta pitanja. Odakle dolazi naša duša? Kao što smo vidjeli, postoji mogućnost da dolazi iz udaljenog svemira i da je donosi voda. Što, dakle, očekuje našu dušu? Budući da smo sama voda, jednoga će se dana sve naše uspomene o iskustvima na ovoj planeti odaslati u svemir. Prije no što se to dogodi, naša je odgovornost da se na Zemlji preobrazimo u čistu vodu.Kako bismo to ostvarili, najprije moramo živjeti potpunim životom. Vodu pročišćava naša svijest i na taj način sveukupnom životu šaljemo poruke o ljepoti i snazi. Ne bi li bilo prekrasno kad bismo čitav svijet prekrili najljepšim vodenim kristalima? Kako bismo to mogli učiniti? Odgovor glasi: ljubavlju i zahvalnošću. Molim vas da još jednom pogledate ljepotu kristala. Kad bi svi ljudi svijeta bili ispunjeni ljubavlju i zahvalnošću, ponovno bi se vratila nedirnuta ljepota Zemlje. 

Na ovoj planeti živimo kratko vrijeme, a onda krećemo na svemirsko putovanje. Nisam siguran kako se odvija taj proces, ali za to brinu zakoni svemira. Dakako, kad krenemo na takvo putovanje više nećemo biti u sadašnjem fizičkom obliku, nego u obliku vode ili maglice. Kad moja duša bude spremna krenuti na putovanje u svemir, namjeravam doviknuti svim ljudima: »Krećemo u obilazak svemira! Punom parom prema Marsu!«

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori