Šareno

Odmor uz čašu ukusnog rose pjenušsca

lifeX.hr

Godišnji odmori, ljeto, uživanje u svim lijepim stvarima pa tako i u hrani i piću. Odmarajući se možemo sebi priuštiti potpuno uživanje. A gdje ste vidjeli uživanje bez dobrog vina. Preporučiti ćemo nešto, pogotovo za vas drage dame, jedan izvrstan rose pjenušac.

Napunjena u boce tek ovog proljeća i proizvedena charmat metodom, novom tehnologijom u podrumu Feravina, vrlo moderna i urbana Francesca brut 2017., od 100 posto frankovke, na prvom je ocjenjivanju oduševila stručni ocjenjivački sud. Osvojila je zlato te titulu Best Sparkling u Villányju na prvom pograničnom ocjenjivanju rosea – Első Határmenti Rozé Borverseny Villány. U ovom šarmantnom gradu, središtu najpoznatije mađarske vinske ceste, ocjenjivao se rose proizveden od frankovke hrvatskih i mađarskih vinara iz osam vinogorja.

Nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara  te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina, Francesca je odličan izbor za uživanje u ljetnim večerima. Nećete pogriješiti servirate li je kao aperitiv, a možete je poslužiti uz tjestenine, bijelu ribu, voće i voćne deserte.

Dobra knjiga, hčadm pogled na more, mreža za ljuljanje i naravno pjenušac u ruci. Uživajte!

 

http://feravino.hr/

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori