Produkt

Namještaj inspiriran nakitom

Namještaj s potpisom

lifeX.hr

 

Kako vam se sviđa ovaj stol, čaroban je zar ne? Na ovoj fotografiji  Williama Waldrona  sva mističnost i neobičnost ovog komada namještaja došla je do izražaja. Dizajner Mattia Bonetti osmislio je ovaj i mnoge druge komade namještaja koji su inspirirani nakitom.  

Bonetti je rođen u Švicarskoj gdje se školovao u školi primijenjene umjetnosti . Jedno vrijeme je radio kao uspješan fotograf umjetnosti i dizajner interijera. U Paris se preselio 1973. godine gdje je par godina kasnije dobio priliku pomoći pri dizajnu interijera noćnog kluba i restorana Le Palace. Tek je tada njemu i njegovom partneru pala na pamet ideja da krenu u proizvodnju namještaja. Htjeli su raditi namještaj koji bi izgledao poput skulpture, potpuno slobodan i umjetnički. Već nakon prvih napravljenih komada, veliki Chrisitan Lacroix ih je pozvao da urede njegovo novi show room 1987. godine.  

Nakon toga Bonetti je polako postajao planetarno popularan. Već početkom devedesetih osmišljava revolucionarno pakiranje za kozmetiku Nine Ricci koji se koristi i danas. Njegov namještaj postaje izložen u najprestižnijim galerijama, a redovito surađuje s Davidom Gill. Od 2002. radi sam i danas uživa u svojim vlastitim predivnim kreacijama koji krase domove mnogi poznatih i nepoznatih lica diljem svijeta.

Više o dizajneru pogledajte ovdje.

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori