Životne spoznaje

Možda ovo i nije priča bez znanstvenih dokaza

Paljenje ljekovitih bilja

lifeX.hr

Čišćenje doma spaljivanjem biljnih smola i bilja za duhovnu i medicinsku upotrebu  već se stoljećima koristi kao nastojanje da se izliječi i ukloni emocionalna ili duhovna negativnost u domu ili sobi. Dok mnogi smatraju da je dimljenje nepotrebna praksa koja služi lakovjernicima, nedavne znanstvene studije zaključile su da ljekoviti dim može biti dominantan antiseptik koji ima sposobnost osloboditi zrak od 94% štetnih bakterija u njemu tijekom 24 sata.

Zašto dimljenje pomaže

Aura, ili elektromagnetsko polje, oko našeg tijela često postaje blokirano štetnim pozitivnim ionima. Ovi ioni, kao i neke negativne energije koja se nalaze u našem bliskom okruženju, često nas vode da se osjećamo tromo, iscrpljeno i umorno. Paljenje kadulje ili neke druge biljke pomaže neutralizaciji pozitivnog naboja omogućuje da se veliki broj negativnih iona rasporedi u našu atmosferu. S druge strane, energija koja nas okružuje, kao i naša vlastita osobna energija, počet će se osjećati lakše i slobodnije.

Vi ste čuli izreke prije …

Svi smo čuli da netko kaže “napetost se može rezati nožem!”, kada se govori o priči gdje imamo suprostavljanje argumenata ili pak borbu. Ali ovo nije samo izreka. Pozitivni ioni mogu nastati kad se u sobi pojavi napetost, stres ili bijes. Kad se oslobode, energija koja nas okružuje postaje ustajala. Kad palimo kadulju, ove pozitivne ione ponovno pretvorite u negativne, pročišćavajući atmosferu.

Paljenje kadulje

Većina lokalnih trgovina zdrave hrane i bilja ima kadulju koja se pali. Prije nego počnete paliti kadulju imajte na umu ono što želite postići. Usredotočite se na negativnu energiju koju želite očistiti. Dim iz kadulje će se očistiti i ukloniti energiju, (kadulja treba dimiti, ne gorjeti s plamenom). 

Prvo lagano pređite kaduljom oko svog tijela, od stopala sve do glave. Zatim, polako krenite iz sobe u sobu i ostanite u bilo kojem području koje se osjećate primoranim ostati duže od drugih. Nemojte se žuriti. lagano idite od kuta do kuta. Ostavite jedno vrijeme da djeluje a onda otvorite sve prozore.

Mnogi stručnjaci preporučuju spaljivanje kadulje po dolasku nove sezone ili čak na početak svakog tjedna,  a možete to raditi kada god osjetite potrebu za tim.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori