Događanja

Mjesto koje morate vidjeti ovog Adventa

Backo Mini Express postaje peta najveća maketa željeznice u Europi

lifeX.hr

Dječački snovi mogu iznjedriti nešto veliko ako s istom strašću nastavite njegovati dijete u sebi. Tako je Backo Mini Express nastajao pet godina kao plod marljivog i napornog rada da bi umanjeni svijet željeznice, cesta, vozila, ljudi, Zagreba i ostalih gradova kroz koje putuju vlakovi postali hrvatska maketarsko – turistička stvatnost.

I u dvije godine od kada je počela s radom u Gundulićevoj 4 u glavnom hrvatskom gradu na gotovo 300 četvornih metar gdje prometuje više od 100 vlakova, prerasla je u pravu turističku atrakciju.

Uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, Backo Mini Express ovog prosinca treću godinu za redom razveseliti će mnogobrojne goste s brojnim sadržajima i atrakcijama. Po prvi puta će se kretati i mini automobili, autobusi i kamioni na indukcijsku struju što imaju samo još dvije makete u Europi. Cijeli sadržaj makete ukomponiran je vizualno i zvukovno i u meteorološke pojave, pa je Backo Mini Express jedina maketa u Europi u čijem prostoru se efekt kiše ali i grmljavine prezentira 3 D simulacijom radi što vjernijeg doživljaja sadržaja makete.

Dječački snovi vrhunskog maketara Antuna Urbića Backa, te naganjanje malih vlakova u početku na tavanu obiteljske kuće, prerasli su i dječaka i snove, te postali danas zaštitnim turističkim znakom i sadržajem ovog dijela Europe.

Najpopularniji sadržaj na maketi je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Njoj su se divili čak i posjetitelji te natjecatelji utrke Snow Queen Trophy-a.

Ako još niste ovo vidjeli sada je pravi trenutak. Dođite i oduševite se svijetom koji će vam izmamiti oduševljenje i onaj pravi dječački osmijeh.

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori