Događanja

Ljubitelji jazza uživat će u 28. festivalu Jazz.hr

Jazz poslastica čeka nas u svibnju

lifeX.hr

Volite li jazz?

U sumrak uzeti omiljen koktel u ruku, zapaliti svijeće,  utonuti u veliku fotelju ili možda kadu… pustiti Miles Davisa ili Dizzy Gillespia, pa sve začiniti savršenim glasom Billie Holiday.

Ako na sve ovo klimate glavom onda ćete se oduševiti najavom 28. Festivala Jazz.hr/Proljeće koji počinje 2. svibnja 2018. godine u KD Blagoje Bersa.

Festival jazz.hr do sada je ugostio više od tisuću domaćih i svjetskih glazbenika na tristotinjak koncerata. Jedinstven spoj improvizacije, ritmičkih promjena te virtuoznosti svakog umjetnika, koncerte pretvara u jedinstvene doživljaje koji se ne propuštaju.

Festival otvara glazbena diva Radojka Šverko koja će svojim baršunastim glasom izvesti jazz standardi iz američke pjesmarice u obradi nagrađivane umjetnice i njezinih kolega, riječkih glazbenika. 

Drugi dan rezerviran je za Mirokado orkestar. Miro Kadoić okupio je jazz orkestar vrhunskih glazbenika, a koncert će posvetiti 90. godišnjici rođenja Erica Dolphija. Kao gost, uz Mirokado orkestar, nastupit će svestrani Chico Freeman, stručnjak za glazbu Erica Dolphyja, saksofonist, klarinetist, trubač, pijanist te skladatelj i producent. Osim nastupa, Chico Freeman će održati i jazz radionicu, 03.05.2018 u 15 sati u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu, a ulaz na radionicu je slobodan.

Trećeg dana festivala, svojim solo recitalom, predstavit će se Krzysztof Kobylinski, poljski skladatelj, pijanist, autor tridesetak albuma temeljenih na jazz, etno, neoklasičnoj i elektronskoj glazbi.

Svestrani austrijski saksofonski kvartet SaxoFour, 5. 5. 2018. će svojim virtuoznim improvizacijama na originalan način zatvoriti ovogodišnji festival.

Raznovrsan program festivala publici obećava četiri dana vrhunskih jazz koncerata s umjetnicima koji će svojim izvedbama publiku odvesti u čaroban svijet jazza.

Festival, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, počinje 02.05. i završava 05.05.2018. Svi koncerti se održavaju u KD Blagoje Bersa s početkom u 19.30 sati.

Koncertom Nove nade jazza “Marjan Marjanović” koji će se održati u Boogie klubu, 26. 04. 2018 u 21 sat, lagano se zagrijavamo za festival. Na koncertu će se predstaviti neafirmirani jazz glazbenici, a ulaz je slobodan.

Ulaznice za koncerte po cijeni od 70 kn mogu se kupiti na ulaznice.hr i na svim prodajnim mjestima sustava ulaznice.hr. Više informacija o festivalu potražite na Facebook stranici jazz.hr i na jazz.hr.

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori