Trend

Lice u ogledalu: Ivan Alduk

lifeX.hr

 On je mlad, pametan, uspješan i kreativan,  dečko sa stavom, vizijom i buntom u očima koji ne pristaje na prosječnost, vjeruje u ljubav i  vlastiti san, ne zamara se glupostima, žudi za tetovažom i sumnja da Djed Mraz postoji! Ne ovo nije nikakav lik iz bajke on je IVAN ALDUK! 

 Stao je pred naše ogledalo i otkrio sebe!!

Što je za tebe kreativnost? Kada si najkreativniji?
Proces stvaranja kojeg je jako teško definirati i svesti na neke okvire jer kod svakog je drukčiji što i jest njegova ljepota. Nema pravila, krativnost je nešto što imate u sebi i onda ju u određenim trenutcima «pustite van».

 A moda?
U svakom slućaju mnogo više od obične odjeće. Radi se o načinu stvaranja, življenja, percipiranja stvari oko sebi i njihova odraza kroz ovaj vid estetskog izražavanja.

Kako je biti modni dizajnere u Hrvatskoj i kakva je situacija kod nas, kakve su mogućnosti?
Gerilski uvjeti rada su svakodnevica svih hrvatskih dizajnera koji se bore za klijente i njihovu naklonost, ali kad radite iz ljubavi onda često zažmirite, zaboravite hrvatske (ne)mogućnosti i nastavljate dalje pričati jednu svoju modnu kroniku. U svakom slučaju – nikad nam nije dosadno jer hrvatski dizajner mora biti i vlastiti menager, konstruktor, PRovac…..

Kako izgleda tvoja idealna žena koju oblačiš?
Nikad ju ne zamišljam u fizičkim granicama jer tu nema pravila – svi smo unikatni i posebni na svoj način. Moj dizajn i žene kojima se obraćam krase osobine – buntovništva, potrebe za individualnošću, samosvjesnošću koja ponekad graniči s drskošću zapakiranoj u rock/military/glamour/fetiš stilu.

Kako gledaš na ulogu žene u svijetu?
Mnogo je bitnija nego li mislimo i ponekad želimo priznati. Ne volim segregirati ljude na temelju spola, nego na temelju karaktera i to na – ljude i oni koji samo tako izgledaju.

Što bi napravio da imaš neograničene resurse?
Hmmm, nemam ih pa nisam o tome ni razmišljao, ali pošto sam veliki ljubitelj umjetnosti, arhitekture, mode…možda neki vrhunski spoj sveg toga.

Kako izgleda tvoj uobičajen dan?  Najbolji dio dana?
Nema pravila. Ovisno je li razdoblje priprema za reviju i intezivnog rada ili je «postorevijalni « period koji se bazira na odmoru i prikupljanju snage za nove podvige, ali moram priznati da nisam jutarnji tip i da dan obavezno započinjem kavom ( s hladnim mlijekom) i pecivom u kvartovskom kaficu, a nastavak dana ovisi o obvezama. U svakom slučaju – vrlo rijetko mi je dosadno. Noć mi je najdraži dio dana zbog tišine, mira i neke kreativnosti koja uglavnom tada zavlada.

Što te čini sretnim?
Mnogo toga! Nekad mir i odmaranje, a nekad izlazak s drustvom začinjen cjelonoćnim plesanjem i glupiranjem. Kao temperamentni dalmatinac, instinktivno reagiram i tako živim. Nastojim se držati one – veseli se malim stvarima, teži velikim!

Što te „ubija“?
Dosadni, naporni i povrh svega glupi ljudi. Moram priznati da nisam ni ljubitelj gradskih guzvi koje me znaju izluditi.

Kome se diviš?
Nikome posebno, ali velikom broju ljudi koji nastoje živjeti svoj san ma koliko se on nekima «bedast» činio.

Sport?  Prehrana? Alkohol? Izlasci?
Gym – redovito. U zadnje vrijeme doista pazim što jedem, ali moram priznati da je previše tražiti od mene da se odreknem junk fooda. Volim izaći van, zabaviti se, a pod to spada i određena količina alkohola. Priznajem – moj grijeh, moj preveliki grijeh»

Što ti je najvažnije u životu?
Mir, unutarnje zadovoljstvo, obitelj, prijatelji, snovi, zdravlje…. sve su to podjednako važni djelovi naših života koji moraju činiti jednu harmoničnu cjelinu.

Koji je tvoj san, vizija? Imaš li vjere da ćeš ga ostvariti? Da uhvatiš zlatnu ribicu…tri želje?
Naravno da imam, tj. znam. Imati san je najbolji pokretač u životu, ali tek onog dana kad se u potpunosti ostvari, budem  rekao koji je bio/jest! Ah, ja stvarno mislim da te zlatne ribice ne ispunjavaju želje! Čak sam čuo i da Djed Božićnjak ne postoji!?

Gdje se vidiš za 5-10 godina?
Hmmm… bitno je da sam sretan, zadovoljan, voljen i ispunjen, a mjesto radnje u tom životnom romanu komotno može ostati nespomenuto.

Kada ne radiš što radiš?
Treninzi, duge kave s društvom, izlasci, spavanje, kuhanje, čitanje i obavezno sve to uz neku dobru glazbenu podlogu.

Što te motivira da ideš dalje?
Ljubav prema poslu, potreba za kreativnim stvaranjem i ni u kom slučaju prihvaćanje prosječnosti – kako profesionalne tako i osobne.

Imaš li vlastiti moto kojeg se držiš u životu?
Ne određeni, ali nastojim da ono što radim – radim do kraja, najbolje što umijem.

Kada navečer legneš da li si zadovoljan učinjenim ili misliš da si mogao više?
Ovisno o prethodnom danu, najčešće sam sebi grintam da sam mogao više, bolje, brže…ali to je očito osobina većine kreativaca.

Žališ li za nečim?
Nekad sam to radio, sada više ne – jednostavno nema smisla, a stvari koje nemaju smisla me ne zanimaju.

Što do sada nisi napravio a jaaaaaaaaaako želiš?
Ima nekoliko stvari, a mogu izdvojiti … tetovažu (u planu je), psa (u planu je, ali me svi odgovaraju jer znaju moj životni tempo), više putovati (u planu je, ali jednostavno ne stignem)…..naravno i revija na PFW – nije perwoll ili neki drugi deterdžent, nego PARIS FASHION WEEK!

Pa što reći za kraj, želimo ti puno PFW-a pa da ih sve tamo “opereš” svojom kreativnošću!

Više slika na: https://www.facebook.com/I.ALDUK?ref=br_tf

alduk alduk1

  DG

 

Lana Jurčević
Colonia
Feminem

 

no images were found

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori