Interier

Kuhinja koju bi svima rado pokazivali

Ljepota i luksuz

lifeX.hr

Što kažete na ovu impresivnu kuhinju obitelj iz Brisbane u Australiji, veličanstvena je zar ne? Arhitekti iz Kim Duffin, principal Sublime Architectural Interiors .

 Kuhinja je zaista specifična. Naime vlasnici kuće su htjeli da im prostor kuhinje i blagovaone bude centralno mjesto u kući gdje će se skupljati obitelj i prijatelji. Iz tog razloga su htjeli da to mjesto izgleda doista posebno, mjesto gdje će se svi družiti, kuhati, jesti  i smijati se.

 Dizajneri su razmišljali i iznijeli ideju da kuhinju razdvoje u dio za druženje i dio praone, odnosno mjesto gdje će se odlagati sve prljavo suđe i ostale nepotrebne stvari, a jednako tako to je mjesto gdje se radi priprema za sam čin kuhanja. Ta praona od ostalog dijela prostorije odvojena je staklenim kliznim zidom.

  Kako je gotovo cijela prostorija okružena staklenim zidovima sa prekrasnim pogledom na zelenilo u dvorištu, ova staklena vrata nastavak su te razigrane slike biljaka, cvijeća i grana.

 Za razliku od  uobičajeneih kuhinja ova kuhinja na podu nema pločica već je pod prekriven u parketom visokog sjaja pa se  gotovo doima poput stakla. Ovaj drveni pod u potpunoj je suprotnosti sa bijelo-crnim bojama kuhinje i cijelu sliku zamata u topli sunčanio-zlatni sjaj.

 Eh tko ne bi volio kuhati u ovakvom prostoru  i pripremati lude zabave!  

 

 

 

 

 

  Pogledajte:Veličina nije bitna za ljepotu

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori