Životne spoznaje

Kratke mudrosti života

Dobro se podsjetiti

lifeX.hr

Evo ga. Mali komadići mudrosti, tako dubokh i tako jednostavnih. Ovo je mudrost za sva vremena, mudrost koja, ne samo da nas čini svjesnijim bićima, nego i uzdiže dušu i otvara vrata drugačijem, ispunjenijem životu.

Koje to mudrosti imamo danas:

1. Bog nas ne kažnjava. Nikada. Mi se sami kažnjavamo ponavljanjem točno onog ponašanja koje nas je dovelo u kaos na početku. Svaka od naših akcija je bumerang. Na kraju se posljedice naših djela vraćaju nama. Praktički, u trenutku kada prihvatimo da smo sami uzrok svih gluposti i kaosa, možemo uzrokovati rješenje. Ako smo žrtve, ostajemo nemoćni riješiti naše probleme.

2. Najveći sukob na zemlji nije među religijama, između naroda ili između neprijatelja bilo koje vrste. Najveći sukob je između ega i istine. Praktički, to znači da kada nam netko kaže nešto što nam se ne sviđa i mi reagiramo sa ljutnjom, nevjericom, ili bilo kakvom negativnom reakcijom,  veliki su izgledi da to što je netko rekao je naša istina koja nas boli. Ako nam netko kaže nešto, a to NIJE istina, mi ne bi uopće reagirali i brinuli se o tom mišljenju. To je način kako to funkcionira.

3. Znate da posjedujete istinu kada ona uključuje istine drugih. Imate laži kada vjerujete da vi imate jedinu istinu. Praktički, napravite prostora za mišljenja i stavove svojih prijatelja i neprijatelja. Posebno kada vas ti stavovi silno uzrujaju.

Billy Phillips

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori