Šareno

Konačno čvarci i kulen za doručak

Nove ponude naših hotela

lifeX.hr

Čvarci i kulen umjesto engleske kobasice s grahom? Švargl umjesto crnog pudinga? Makovnjača umjesto muffina? Da srijemski doručak može biti sastavni dio turističke ponude u čitavoj Hrvatskoj, uvjerili su se gosti novog Heritage hotela King Kresimir u središtu Šibenika. Za ukusan početak dana pobrinula se Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije koja je, u duhu srijemske i slavonske gostoljubivosti, s istoka Hrvatske donijela najfinije delicije i kraljevski počastila Šibenčane i njihove goste. 

Srijemskim doručkom u Šibeniku pokrenuli smo inicijativu da hrvatski proizvodi s istoka Hrvatske postanu sastavni dio svakodnevne ponude, osobito malih i butik hotela kojima je u fokusu eno-gastronomija i vrhunski gurmanski doživljaj. Na taj način gosti šire vidike i upoznaju tradicijsku gastronomiju čitave Hrvatske, a hoteli imaju dodanu vrijednost i vrhunske proizvode“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije te dodala kako King Kresimir nije slučajno odabran za serviranje prvog Srijemskog doručka na obali.

Prosječan gost kušao je sve svjetske specijalitete, vina i koktele, međutim razlog njihovog dolaska je uživati u našoj autohtonoj kuhinji i zbog toga smo s radošću podržali ovu inicijativu. Već pri prvom druženju udružili smo lokalne proizvode i osmislili ljetni koktel – kombinirali smo domaći sok od bazge i izvrsnu rakiju traminku“, kazao je Fabiano Baranović, izvršni direktor King Kresimira.

Za ovu prigodu vrhunske delicije stigle su s lokalnih OPG-ova i iz iločkog Hotela Dunav, odnedavno ponosnog vlasnika Michelinove preporuke.

Uz Acin salaš u Tordincima, restoran Aquarius u Bošnjacima, Iločke podrume u Iloku, Izletište Gondola u Sotinu i Villu Lenije u Vinkovcima, hotel Dunav nositelj je oznake Okusi Srijema i Slavonije, a o kakvim je bakanalijama riječ najbolje je provjeriti od 1. do 7. listopada u vrijeme manifestacije Tjedan okusa jeseni kada najukusnija jela možete dobiti po promotivnim cijenama.

Nadamo se samo da će se ova priča proširiti i na sve ostale hotele na obali i da će turisti ubuduće moći uživati u delicijama i u domaćim autohtonim jelima. Naša tradicija toliko je bogata svim divotama,  već je odavno došlo vrijeme da je pokažemo svijetu neka i oni malo uživaju.

A nakon ovog članka i ovih slika zasigurno pomislite kako bi i vi mogli nešto probati od toga. Ma tko ne bi! 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori