Trend

Hitchcockove heroine na hrvatski način

Kampanja na drugačiji način

lifeX.hr

Godinama se priča da se plavuše bolje zabavljaju,no osim što se dobro zabavljaju smatraju se i najfatalnijim ženama. Doimaju se onako nježne, ženstvene i krhke s tim zlatnim sjajem u kosi pa nije ni čudo da su san mnogim muškarcima.

Tako je i veliki Alfred Hitchcock bio opčinjen plavokosim glumicama koje su u njegovim filmovima redovito glumile distancirane i zavodljive žene. Kada su ga pitali zašto bira plavuše odgovorio je: “Zašto preferiram sofisticirane plavuše u svojim filmovima? Zato što me zanimaju prave dame koje u spavaćoj sobi postaju kurve. Intrigantan mi je paradoks između hladne vanjštine i unutarnje vatre.”

Tako se i dan danas divimo njegovom izričaju i miljenicama bizarnih filmskih priča, neodoljivim plavušama ispod čije se ljupke vanjštine kriju odvažne i strastvene žene.

A po svojim plavušama, barem u Zagrebu, poznat je i GT salon koji je upravo snimio svoju prvu kampanju koja je odmah nadišla uobičajenu šemu promoviranja uz pomoć slavnih ambasadorica i zaštitnih lica, već su osmislili kreativniju priču. Naime, kampanja je omaž najpoznatijim Hitchcockovim filmovima i njegovim plavokosim  heroinama  koje su utjelovile klijentice GT salona.   

Ema Kovač utjelovila je Grace Kelly iz filmu Pogled kroz prozor, Nea Gverović briljirala je u ulozi Kim Novak iz nezaboravne Vrtoglavice, Jelena Rundek maestralno je bježala pred jatom ptica, baš kao i Tippi Hedren u filmu Ptice dok je Renata Končić Minea senzualno držala telefon očekujući naručeno ubojstvo iz filma Nazovi M za ubojstvo nikad prežaljene Grace Kelly, a Nika Maljenović utjelovila je dva lica Normana Batesa i njegove majke iz nezaboravnog Psiha.

Da bi sve imalo onaj pravi Hitchcockovim mistični doživljaj pobrinuo se još jedan genijalac Šime Eškinja,  naš vodećih fotografa koji svoju karijeru uspješno gradi i u Parizu. Tako je stvorena jedna neobična, kreativna i nadasve umjetnička kampanja koja ne samo da slavi plavuše, sjajne frizure, snažne, osebujne žene dame već rasplamsava maštu i ostavlja onaj čudan titraj negdje u nutrini baš kao i dok se gledaju Hitchcockovi filmovi. 

Ne preostaje nam ništa drugo nego dati jedan gromoglasan pljesak cijeloj ekipi. 

 

Frizure Darijo Šuta

make up Sanja Agić

styling Renata Grčić

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori