Događanja

Glazba tišine: biografski film o Andrei Bocelliju premijerno u Lisinskom

film snimljen prema knjizi pjevačevih memoara

lifeX.hr

Biografski film o Andrei Bocelliju ‘Glazba tišine’ (The Music of Silence), snimljen prema knjizi pjevačevih memoara iz 2002., bit će premijerno prikazan 26. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Prodao je 80 milijuna nosača zvuka, pjevao duete s nekima od najvećih glazbenika današnjice, a emocija u njegovu glasu oduševljava milijune diljem svijeta. Obiteljska tradicija nalagala je da postane pravnik, što se i dogodilo. Godinu dana radio je kao odvjetnik, no još tijekom studija predosjećao je da to nije njegov put. I imao je pravo. Andrea Bocelli danas je jedan od najpoznatijih glazbenika današnjice. Od 1995., kada je na San Remu otpjevao ‘Con te partiro’, pjesmu koja ga je lansirala u orbitu slavnih, u njegov glas zaljubili su se i publika i kritika. Nepresušna emocija te kombinacija melankolije i vedrine u izvedbama razlog su njegova megauspjeha i nešto što milijuni njegovih obožavatelja diljem svijeta izdvajaju kao posebnost. Iako je napisao tekstove za neke svoje pjesme, kaže da nije tekstopisac, već samozatajni pjesnik.

Biografski film o Andrei Bocelliju bit će premijerno prikazan 26. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Music of silence ili Glazba tišine istinita je priča u kojoj životna ambicija, strast prema glazbi i ljubav obitelji pobjeđuju sve prepreke i veličanstveno izdižu Bocellija iznad izazova koji su mu priječili put. Pripovijedana kroz osobu njegovog alter ega Amosa Bardija, predstavlja svojevrsnu odu profilu pobjednika nad vlastitom sudbinom i ograničenjima koja su mu bila pripisana rođenjem. Bocellijev put do zvijezda na film su prenijeli scenaristi Anna Pavignano i Michael Radford u suradnji sa samim Andreom Bocellijem, kojeg će u filmu tumačiti Tony Sebastian. Ulogu Maestra utjelovit će Antonio Banderas, Jordi Molla glumit će Amosovog oca, Luisa Ranieri Bocellijevu majku, a Ennio Fantastichini utjelovit će ujaka slavnog umjetnika.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori