Trend

Espadrile će opet biti hit ovog ljeta

Neki ih doista obožavaju

lifeX.hr

Neki ih još nazivaju i špagerice, obuća koju obožavamo nositi ljeti. Nema onog tko doma nije imao bar nekoliko vrsta raznih špagerica, šarenih, u veselim bojama, bez pete ili s punom petom. Neke su se ček i vezale oko nogu. Bez obzira što voljeli sve su jednako udobne, lagane, lijepe i posebne. 

Pismeni tragovi o njima datiraju još s početka 14. stoljeća, a one su i danas u vrhu popularnosti svake godine čim krene ljetna sezona. Zadržale su i svoje povijesno ime koje potječe od katalonskog naziva espardenya i označava obuću čiji se potplat izrađuje od esparta, mediteranske trave koja se stoljećima koristila za izradu užadi. To su espadrile – udobne, mekane, prozračne i kao stvorene za vruće ljetne dane.

Tako je i Högel odlučio ovome ljetu podariti dašak  te dugovječnosti i osmislio je posebno zanimljive espadrile. U njihove trgovine u  zagrebačkoj Ilici i u Westagte Shopping Cityju stigla je specijalna kolekcija espadrila. Jednobojne i šarene, otvorene i zatvorene, s volanima i ukrasnim kopčama, od brušene ili glatke kože, ove lijepe espadrile će oduševiti sve poklonice lagane obuće i maksimalne udobnosti koju jamči svaki komad proizveden u Höglu.

Uživajte u ljetu i slobodi koraka.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori