Priče života

Drage tate, sretan vam vaš dan

Tatino pismo

lifeX.hr

Ljepotice moja,
dobro došla u našu malu, skladnu obitelj. Bila si jako željena, a mi doista spremni da te dočekamo. Mora se priznati, izvrsno smo se odabrali! Tvoj živopisan karakter i beskompromisnost me oduševljavaju iz dana u dan! A taj divni, iskričavi pogled… ma… predivna si! Čak i u situacijama neutješnog plakanja, čak i tada mi se sviđa tvoj karakter. Već sada pokazuješ iznimnu snagu i ljepotu, a čistoćom doista oduševljavaš.

Očekuje te velika avantura, anđele moj, a mi ćemo se potruditi da te maksimalno pripremimo za nju. Neću te štititi od života, već ću te pripremiti da ga živiš punim plućima. I ne brini, znam kako učiš – sve ću ti pokazivati vlastitim primjerom. 
Pokazat ću ti kako voljeti sebe. 
Pokazat ću ti kako da uživaš! 
Pokazat ću ti kako da se diviš svemu izvrsnome. 
Pokazat ću ti kako da stojiš iza onoga što govoriš. 
Pokazat ću ti kako da cijeniš prijateljstvo. 
Pokazat ću ti kako zahvalnošću okrijepiti srce. 
Pokazat ću ti kako možeš otići do kraja svijeta i natrag jednim jedinim doživljajem. 
Pokazat ću ti kako razlikovati bitno od usputnog. 
Pokazat ću ti koji su ciljevi vrijedni ostvarivanja i kako ih ostvariti.
Sve to, dušo moja, pokazat ću ti primjerom jer znam da ćeš jedino tako naučiti. I ne brini, tata to neće zaboraviti jer neću dopustiti da me život preokupira i prezaposli. Tata će i u budućnosti biti svjestan da on vlada životom, a ne obrnuto.

Pokazat ću ti kako se život igra i kako se ti možeš igrati kroz život, ali ne sa životom. Otkrit ću ti pravila života i kako ih poštivati te tako stvoriti život kakav želiš. Pokazat ću ti kako možeš naručivati iskustva koja želiš i kako možeš profitirati i od onih iskustava koja nisi željela. Pokazat ću ti kako da cijeniš prekrasan dar života koji si odlučila otvoriti!

Dokazat ću ti da je opravdano sebe staviti na prvo mjesto u vlastitom životu, a sve ostale na bilo koje mjesto samo ako to zasluže svojim pristupom prema sebi i tebi. Biti dio tvog života je privilegij koji ti nekome daruješ i ne smije se uzimati zdravo za gotovo, jer ti, anđele, zaslužuješ najbolje!

S mamom ću se i dalje truditi pokazati ti primjer iskrenog i ljubavnog odnosa. Dokazali smo i nastavit ćemo dokazivati da je ljubav moguća, da nema rok trajanja i da je nadohvat srca ljudi koji vole i poštuju ljubavnost. A jedino se ljubavi, anđele moj, isplati posvetiti život. Ljubavi prema sebi, ljubavi prema drugim ljubavnim bićima, ljubavi prema istini…

Poticat ću te da izabireš ono što će te istinski ispunjavati, a ne samo zadovoljavati formu. I brini se da zadovoljiš svoje potrebe. Ako mama ili ja, tvoj partner ili partnerica ne budemo zadovoljni time, to je naša stvar. Mi smo dovoljno duhovno zreli da se brinemo za sebe, a ti se trebaš brinuti za sebe, i oni koji te iskreno vole podržavat će te u tome čak i kad se suprotstavljaš njihovoj volji. Iskreno, vjerujem da ću nekako očinski navijati za tebe kad se budeš suprotstavljala meni jer znam da ćeš tako graditi svoj glas!

Da imaš i pismeni dokaz mojeg stava – bit ću sretniji ako budeš radosna automehaničarka nego nesretna liječnica. Znam da su putovi do sreće maštoviti. Ja ću ti omogućiti neke alate, ali ti moraš prokrčiti taj put do sreće. Ono što radiš nije ono što jesi, ali bitno utječe na tvoju svakodnevicu i zato ću ti objasniti koliko je važno raditi nešto što voliš. Uostalom, vidiš i mene koliko se strastveno posvećujem svojim poslovima.

Ma dušo moja, mogu navesti još tisuće stvari koje ćemo zajedno proživjeti, ali najbitnije je da ću ti pokazati kako istinski voljeti – sebe, ljubav, druge ljude, prirodu, slobodu… Svjestan sam da je to najdivnije što ikome mogu darovati, pa tako i tebi! Ne brini se, neću to zaboraviti. Svjestan sam da je to neusporedivo bitnije od svih toplih obroka, čistog rublja, vožnje na razne aktivnosti… Po ljubav si došla i njome ćemo te obasuti. 
Naravno, svjestan sam da ćeš ti s mojim darovima učiniti što god želiš i ja to prihvaćam. Svjestan sam da je tvoj život tvoj i da imaš pravo učiniti što god želiš, ali ja ću te svejedno opremiti alatima za uživanje i nadati se da ćeš biti sretna!
I još nešto, anđele moj, hvala ti što mi pokazala novo lice ljubavi. Nikada prije nisam osjećao ovaj oblik i ovu boju ljubavi koju sad osjećam prema tebi. Hvala ti! Doista si me nadahnula i obogatila!”
Tvoj luckasti tata

…Iz Umjetnosti života… Bruno Šimleša 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori