Trend

Avantura koju bi pamtili cijeli život

Mjesto u koje mogu doći samo oni koji se ne boje visina

lifeX.hr

Usred peruanskih Anda nalazi se Sveta dolina Inka kroz koju prolazi rijeka Urubambu, mjesto je poznata kao dom drevnog grada  Machu Picchua. Sada zamislite provesti noć ležeći na velikom krevetu u staklenoj kapsuli koja visi na 350 metara uz planinu, s pogledom na dolinu i okruženi zvjezdicama.

Jedinstveni viseći hotel koji se sastoji se od četiri prozirne čahure obješene na planinu osmislio je Ario Ferri, koji je i strastveni ljubitelj planina i planinarenja. Ferri kaže da su Skylodge Adventure Suites inspirirani visećim sustavom šatora koji su koristili planinari za noćenje na stjenovitim plohama. Tako je izgradio kućice kako bi putnici bez ozbiljnih penjačkih sposobnosti osjetili čari planinske pustolovine

Doći do Skylodgea nije za slabost srca – to zahtijeva penjanje i čvrsti osjećaj avanture. Gosti mogu odabrati svoju rutu, od kojih svaka traje oko sat vremena: Možete pješačiti cijelih 350 metara putem ferrata (staza koja se koristi za penjanje na planinu s trajnim instaliranim sigurnosnim sustavom) ili odaberite kombinaciju pješčenja i zipline (sve uz pratnju stručnih vodiča).

Svaka Skylodge kapsula duga je 7,5 metara i visoka 1,8 metara. Imaju osvjetljenje na solarni pogon i privatnu kupaonicu sa suhim ekološkim WC-om i sudoperom, odvojeni od spavaće sobe izoliranim zidom. Spavate u romantičnom krevetu s baldahinom i pogledom na zvijezde i to na vrlo udobnom i mekom madracu.

Kada je riječ o hrani tu se nude nadahnuti lokalni obroci koje kuhaju vodiči koji su i kuhari, zamislite samo juhu od bundeve, piletinu i quinoa i peruansko Malbec vino.

Skylodge Adventure Suites mogu se rezervirati 365 dana u godini. Cijene se razlikuju ovisno o načinu na koji se odlučite doći do Skylodge, ali se kreću od 411 do 439 dolara po osobi. Također se može rezervirati jednodnevne izlete s ručkom u Skylodgeu, koji se kreće od oko 237 do 265 dolara po osobi. (Sve cijene ovise o tečaju.)

Od svog otvaranja u lipnju 2013. oko 3500 putnika željnih avanture prespavalo je u staklenim kapsulama Skylodge Adventure Suites. Oni koji su bili tamo, kažu da vrijedi svakog dolara.

Ovo je savršeno iskustvo za one koji traže avanturu i doživljaj koji će ostati u sjećanju cijelog života.

A da tako nešto napravimo na Velebitu?

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori