Šareno

Znate li što imaju zajedno Houdek, Katja i kebab?

lifeX.hr

snimanje spota My friend bts naslov

Voljeli mi Eurosong ili ne, ovaj izbor prati preko 200 milijuna gledatelja i postao je pravi kult među svojim fanovima, a i šire.

Pripreme za ovogodišnji izbor su užurbane. Tako se prošlog tjedna u Zagrebu snimao videospot pjesme My friend, Jacquesa Houdeka.

Da će spot biti nešto posebno možemo već sada tvrdite bez imalo sumnje jer ga režira prava čarobnica Katja Restović.

“Snimanje je uvijek vrlo naporno, ali izuzetno kreativno. Snimali smo u Zagrebu i to bukvalno dva dana od jutra do jutra, s minimalno spavanja. A ni sada baš nema spavanja dok montiramo spot!” – rekla nam je Katja kroz smijeh.

Katja je već radila spotove za eurosong, sjetite se samo predivnog spota Marija Magdalena s Doris Dragović.

Kako je bilo raditi s Houdekom?

“Uvijek rado radim s Jacquesom, već smo toliko toga snimali zajedno, snimali smo videospotova za Miris žene, Kao kiše kap, Otkad nemam te Zid. Jacquesa jako volim već puno godina, neovisno o njegovom raskošnom vokalnom talentu. Volim njegovu iskrenost i spontanost, britak um i elokventnost. Volim njegov šarm i toplinu.”

Novi spot se snimao na nekoliko lokacija u gradu, u studiju te izvan grada s velikim brojem statista.

“Jedino što mogu reći ovom prilikom  jer moramo ostaviti iznenađenja za premijeru spota  je da su svi sudionici u snimanju bili autentični karakteri priče koju smo složili Jacques, njegov manager Mihovil Beku i ja. Prije samog snimanja tjednima smo aktivno radili na scenariju i svim pojedinostima glede snimanja. Vibracije na snimanju bile čudesne. Cijela je ekipa ja bila sjajna, a pogotovo moj dragi prijatelj i snimatelj Josip Ružić i njegova ekipa iz “Rose Arta” koji uvijek točno zna što želim od kadra. Zaista od srca hvala svima.”

Naglasila je da će videospot će biti vrlo human, emotivan i topao, s porukom koja slavi život kao čudo, da nas različitosti nas trebaju spajati, a ne razdvajati. Nosi poruku da treba živjeti svaki dan, svake minute i sekunde – jer život je zaista nepredvidiv ali čudesan!

Ona se skriva iza mnogih spotova koje obožavate

Promocija spota bit će početkom travnja i tada ćemo vidjeti finalni uradak, a do tada možete pogledati fotke sa snimanja spota sli s druge strane scene, one stvarne i radne.

Katja će po još nečem pamtiti ovo snimanje. Kaže da su joj otkrili gdje je najbolji kebab u Zagrebu i da definitivno nigdje nije jela boljeg.

Uz pomoć dobre ekipe, pozitivnih vibracija, osebujnog Jacquesa, divne pjesme, Katjine magije i naravno dobrog kebaba uopće ne sumnjamo da će ovo biti pravo malo remek djelo.

Svestrana Katja nakon ovog spota snima jednu političku kampanju, nakon toga video spot za jednu tradicionalnu talijansko istarsku skladbu iz 1870. godine, te niz komercijalnih projekata do lipnja. Nakon ljeta odlazi u Rotterdam, te u New Orleansu, gdje ću dovršiti dokumentarni film kojeg je započela početkom prošle godine.

Isto tako u konačnim je pregovorima s producentima za cjelovečernji igrani film „ Vrata iskupljenja“ koji priprema posljednje 4 godine.

Pa što reći…tko hoće taj i može. Katji želimo puno uspjeha u svojim projektima, a Houdeku neka pjesmom i spotom pokori Europu i uživa u svakom trenutku život baš onako kako kažu u spotu.

fotograije: Ana Sever

snimanje spota My friend bts

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori