Produkt

Znate li ove male tajne naših telefona koje nam mogu pomoći

lifeX.hr

Svi volimo pametne telefone i uživamo u blagodatima koje nam pružaju, no pitanje je koristimo li doista sve blagodati koje nam nudi. Pogledajte 10 stvari za koje skoro niko ne zna.

1. Najlakši način štednje baterije

Ako izaberete crnu ili jednostavnu tamnu pozadinu na ekranu, automatsko posvjetljivanje piksela će se isključiti i primjetit ćete da vam baterija duže traje.

2. Tajna igrica

Počevši sa verzijom “Gingerbread” 2.3, Google je ostavio mali poklon za korisnike ovih uređaja. Međutim, njegovo pronalaženje je malo komplicirano. Evo instrukcije: prvo, idite na opciju “Settings” i izaberite “About phone” o vašem telefonu ili tabletu. Brzo tapkajete na opciju “Android version” više puta i pojavit će se mala figura na ekranu. Ako je brzo pritisnete ponovno igrica će se otvoriti.

3. Daljinsko upravljanje

Idite na “Settings”, pa “Security”, “Device administrators” i pogledajte opcije koje omogućavaju daljinsko upravljanje. U ovom slučaju, ako izgubite telefon, možete ga locirati bez gubljenja podataka.

4. Govorni tekst

Ne samo da možete  čitati ovaj članak već ga možete i slušate ako imate Android. Dakle, ako više volite slušati dolazne informacije idite na “Settings” pa “Accessibility” i uključite govorni tekst koji je pod “Text-to-Speech” opcijom.

5. Uveličavanje ekrana

Ljudi s lošim vidom nisu ni svjesni koliko ova funkcija može biti od pomoći. Samo idite na opciju “Settings”, pa “Accessibility” i “Magnification gestures”. Na ovaj način imat ćete  mogućnost uveličati bilo koji dio ekrana jednostavnim tapkanjem na njega.

6. Kako brzo restartati sistem

Da li vam se dogodilo da vam se Android iznenada zamrzne ili radi vrlo usporeno? Ako vam se ovo događa, probajte restartati sistem, umjesto bilo kojih drugih pokušaja. Samo pritisnite opcije “Power Button”, “Home Key” i “Volume up” istovremeno više puta.

7. “Hotspot” režim

Ne trebate kupovati poseban 3G modem ili ruter kako biste koristili internet na različitim uređajima jer vaš pametni telefon to može sam uraditi. Idite na opciju “Settings”, pa “Tethering and portable hotspot” i uključite opciju “Portable WLAN hotspot”. To je to!

8. Kontrolirajte vaš pametan telefon pokretima glave

Postoje situacije kada trebate iskoristiti neki gedžet, ali su vam ruke ili preokupirane ili je vani hladno pa nosite rukavice. Međutim, postoji rješenje za ovo! Nakon što budete instalirali besplatnu aplikaciju pod nazivom “EVA Facial Mouse”, moći ćete da kontrolirati svoj Android jednostavnim pokretima glave!

9. Uključivanje režima gosta

Ako želite  posuditi nekome telefon a sačuvati svoju privatnost i privatne podatke, koristite režim gosta. Prevucite sa dva prsta od gore na dolje i pritisnite korisničku ikonicu sa gornje desne strane. Pojavit će se “Add guest” ikonica i moći ćete izaberite koje će informacije biti dostupne vašem gostu.

10. Otključavanje Androida detektorom za lice

Android vam omogućava otključavanje telefon jednostavnim prepoznavanjem vašeg lica. Kako biste još više osigurali ovu opciju, novija verzija je dodala sloj zaštite u kojem se telefon otključava samo kada je lice usklađeno i kada trepćete. Treptanje govori sistemu da je osoba živa i da nije ilegalan pokušaj otključavanja korištenjem slike. Kako biste aktivirali, koristite opciju “Settings”, pa “Security”, “Screen lock” i “Face unlock”.

Izvor: fokuzz.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori