Događanja

Znate li koji otok nudi more, ljepotu, mir i odlična kulturna događanja?

Silbensko kulturno ljeto - Silba Summer Festival

lifeX.hr

Ako ovo ljeto želite imati mira i slobodu od automobila, a uz put želite uživati u raznim kulturnim događanjima dođite na Silbu na Silbensko kulturno ljeto – Silba Summer Festival  koji je jučer otvorio svoja vrata. Uz očuvanu prirodu i specifičnu mikro-klimu, ovaj otok pješaka, odiše i bogatstvom kulturne baštine te ne čudi da, iako je najudaljeniji otok u Zadarskoj županiji, svakoga ljeta ovdje pohrli i do 6 tisuća turista.

Ovaj festival je središnje godišnje društvene, zabavne i kulturne manifestacije na Silbi, koji će trajat više od dva mjeseca, a uključit će više od stotinu atraktivnih događanja među kojima će se naći brojni glazbeno-scenski spektakli, predstave, likovne izložbe i instalacije, sportska natjecanja i naravno, vruće ljetne fešte. 

Od 22. lipnja do 25. lipnja otokom će zavladati Silba Vibra Festival! Treće izdanje ovog popularnog međunarodnog festivala koji svake godine na Silbi okupi vrhunske glazbenike, uz omiljene i već tradicionalne glazbene sadržaje i jam sesije, ove godine ima posebno naglašen edukativni aspekt. Tako će u sklopu Festivala posebna pažnja biti posvećena očuvanju otoka od požara, zaštiti flore i faune i upravljanju otpadom na otoku. Ovogodišnji Silba Vibra Fest održava se pod sloganom „Upijamo znanje, upijamo glazbu, upijamo sunce!“, a tu je i koncertni spektakl Simfonijskog orkestra HRT-a posvećen skladateljima Igoru Kuljeriću i Bruni Bjelinskom. Koncert će se održati 17. srpnja, u galeriji renomirane umjetnice Marije Ujević Galetović.

Simfonijskim orkestrom HRT-a dirigirat će Alan Bjelinski, sin skladatelja Brune Bjelinskog, a solistica na udaraljkama bit će Ivana Bilić, kćer Igora Kuljerića.

“Igor Kuljerić i njegova glazba, putovali su svijetom ali zapravo nikad nisu zauvijek otišli sa Silbe. Zvuk zvona s terase obiteljske kuće i koraci Silbenskog tanca odzvanjali su u njegovom srcu i njegovim djelima”, kazala je povodom predstojećeg koncerta udaraljkašica Ivana Bilić.

18. lipnja, otvara se i edukativni dio programa uz multimedijalno predavanje pisca i fotografa Davora Rostuhara – Polarni san – Prva hrvatska ekspedicija na južni pol.

Sve programe manifestacije Silbensko kulturno ljeto – Silba Summer Festival i sve informacije možete pratiti na službenoj fb stranici Turističke zajednice mjesta.

Silba: https://www.facebook.com/TZSilba/

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori