Trend

Žene uvijek žele biti lijepe, pa zašto da ne

lifeX.hr

Proljeće na je stiglo, a s njim i ženska želja za uljepšavanjem. Zato vam danas informiramo iz “prve ruke” da vam pomogne ako još razmišljate što vam treba.

 

Liana-za-intervjuUkoliko ste već prije čuli o dermalnim filerima i znate čemu oni služe, ovaj će tekst detaljnije odgovoriti na vaša pitanja o tome kako djeluju, koliko dugo traju njihovi efekti, i u kojim situacijama ih trebate koristiti umjesto ili u kombinaciji sBotoxom. Ponovno smo razgovarali s Dr. Ritz koja ovdje iskreno odgovara na vaša pitanja kako biste lakše donijeli odluku na pitanje – jesu li dermalni fileri pravo rješenje za vas!

ZA KOJE DIJELOVE LICA SE KORISTE DERMALNI FILERI?

Dermalni fileri se koriste za popravljanje različitih nedostataka vezanih uz starenje lica:
• Dodaju punoću i izglađuju duboke bore na području od nosa do usta (linije smijalice)
• Pune tanke usnice i poravnavaju vertikalne bore koje se spuštaju od nosa prema vanjskim dijelovima usana (nazlabijalne bore)
• Povećavaju obraze kako bi se naglasio njihov oblik – na taj se način često postiže mladenački izgled lica
• Pune udubine oko očiju
• Poravnavaju ožiljke od akni ili vodenih kozica s ostatkom kože koja ih okružuje
• Povećavaju volumen na dijelovima lica (donji dio obraza ili gornji dio čela) gdje koža „padne“ radi naglog mršavljenja lica ili „seljenja“ masnog tkiva ispod površine kože

Dermalni fileri koje koristimo u našoj ordinaciji su prirodno proizvedeni materijali koji se ubrizgavaju izravno u kožu sa svrhom „punjenja“ područja na kojemu je nastala bora. Ovisno o vrsti filera koji se koristi, rezultati traju 6 – 9 mjeseci, ponekad i dulje.

VAŽNO JE ZNATI RAZLIKU IZMEĐU BOTOXA I DERMALNIH FILERA

Važno je znati razliku između Botoxa i dermalnih filera. Injekcija Botoxa opušta mišiće koji s vremenom formiraju bore, dok dermalni fileri popunjavaju bore. Botox, dakle, ne postiže efekt zaglađene kože na isti način kao dermalni fileri, naglašava Dr. Ritz.

„Upravo iz razloga što Botox i dermalni fileri ne funkcioniraju na isti način niti se koriste za ista područja, mnogi naši klijenti biraju kombinaciju oba proizvoda tijekom jednog tretmana – na taj se način postižu izvanredni rezultati te lice izgleda znatno mlađe i svježije“.

BOTOX DERMALNI FILERI
Tretira bore na čelu Tretiraju nazlabijalne bore
Podiže obrve Pune tanke usnice
Tretira bore između očiju Tretiraju perioralne bore
Tretira bore oko očiju Tretiraju bore oko usnica

TRAJANJE UČINKA DERMALNIH FILERA

Rezultati tretmana dermalnim filerima momentalno su vidljivi i traju od 3 do 9 mjeseci, ponekad i dulje. Filer se s vremenom „potroši“ i prođe kroz tijelo, nažalost tako sa sobom odnese i predivne rezultate koje postiže. Kada primijetite da je filer počeo gubiti efekt na određenom području, potrebno je ponoviti postupak. Većina klijenata koji koriste filere, trebat će ponoviti postupak barem jednom u godini.

POSTOJI LI MOGUĆNOST ALERGIJSKIH REAKCIJA KOD KORIŠTENJA DERMALINH FILERA?

Dermalni fileri (najraširenije poznata je definitivno hijaluronska kiselina), istina, mogu izazvati alergijsku reakciju, no šanse za to su minimalne i vrlo rijetke i još nismo imali takvih situacija, navodi Dr. Ritz. Još postoji i mogućnost da će se filer na nekom mjestu „zgrudati“ i možda malo pomaknuti od inicijalnog područja u koje je ubrizgan, no to se dešava u iznimno rijetkim slučajevima. S druge strane, obzirom na to da sam efekt filera ne traje dugo, tako niti potencijalni problemi neće zauvijek trajati.

POSTOJE LI JOŠ NEKI RIZICI KORIŠTENJA DERMALNIH FILERA?

Kad podvučemo crtu, kod filera je najvažnije pitanje njihova trajanja i ultimativno liječnika koji ih administrira u pravilnoj količini i na pravome mjestu. Bez obzira na materijal koji se koristi, iznimno je bitno da liječnik uistinu poznaje i razumije pravila fizionomije lica, kako različite supstance utječu na tretiranu kožu te kako ih se injektira. Ovo znači da se preporučaju liječnici koji se već neko dulje vrijeme bave administriranjem dermalnih filera i koji općenito imaju veliko iskustvo s više vrsta filera.
Većina ljudi koji razmišljaju o ovom tretmanu žele tretirati više od jednog područja lica koja fileri mogu uspješno poboljšati, kaže Dr. Ritz.

POSTOJI LI NAJBOLJA VRSTA DERMALNIH FILERA?

Bez obzira na to što ste pročitali ili čuli, ne postoji „najbolja“ vrsta filera. O liječniku najviše ovisi koji će se filer smatrati „najboljim“ ili kojeg će se „najviše preporučiti i to stoga što je najvažnije kakve tehnike liječnik koristi, ovisi o njegovom iskustvu, znanju, potrebama vašeg lica, i sl. Ovo zaista nema nikakve veze s natpisima u novinama ili člancima koji se objavljuju u modnim magazinima.

KADA JE VRIJEME ZA FILERE?

Postoje mnogi razlozi za razmatranje korištenja dermalnih filera kako bismo korigirali znakove starenja na koje više ne možete utjecati upotrebom krema i seruma. Ne možemo reći kako vrhunska kozmetika i njega lica ne mogu napraviti veliku razliku za izgled vašeg lica, no godine, pokretljivost mišića, oscilacije u težini, gravitacija te oštećenja kože nastala od prekomjernog sunčanja s vremenom će uzeti svoj danak. Neupitna je činjenica da dermalni fileri mogu poboljšati izgled dubokih bora i koži dati suptilan, mladenački izgled na načine na koje obična njega lica naprosto ne može.

Razmatrate li mogućnost korištenja dermalnih filera, sljedeći vam je korak konzultacija s liječnikom. I ne zaboravite – kao i sa svakom drugom korektivnom procedurom, i dalje trebate nastaviti koristiti dobro formulirane proizvode za njegu i zaštitu kože, čak i po oblačnom vremenu.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori