Trend

Žene, što vam je???

lifeX.hr

Dinner-Party-Etiquette

Danas na fejsu naletim na video snimljen u Zagrebu na Cvjetnom trgu pred H&M trgovinom. Gledam tu masu žena koje ushićeno pokušavaju ući u trgovinu. U početku mi baš ništa nije jasno, ne kužim što se je to dogodili. Možda je počeo rat, a je nemam pojma.

Tražim piše li što i onda vidim Balmain i ostanem u šoku! Sve ove izbezumljene žene zapravo žele ući u H&M i kupiti krpice s potpisom Balmain. Nemoguće?? Moguće!!!!

Bože moj zar smo tako nisko pale! Gazimo se zbog krpica.

Još uvijek gledam i ne vjerujem. Jel to neki pomak u genetskom kodu ili….? Što se to dogodilo u glavama, jesu li možda moždane vijuge otkazale poslušnost ili su se pretvorile u kašu?

Baš mi je žao što nisam bila tamo pa da nekog pitam. Očito je imati tu krpicu nešto vrlo bitno pa su sve pomahnitale, jer da nije tako bitno nitko se ne bi ni pomakao, a kamo upustio u stampedo.

Malo sam potražila na internetu. Ova šizofrenija nije zahvatila samo Hrvatsku, danas je stampedo u gotovo svim H&M dućanima. Ovo je još poraznija činjenica. Ženski rod u nazovi “civiliziranim” društvima je otišao u kvasinu. Očito su totalno deevoluirale, što drugo reći na to.

Sada se samo postavlja pitanje ZAŠTO? Što nam se to dogodilo? Gdje samo se izgubile?

Ovaj pomahnitali pohod na trgovinu dokaz je potpunog pada samopoštovanja. Sve te tamo djevojčice, djevojke, žene misle da njihova veličina leži u tim krpicama, jer da nije tako nitko ih ne bi natjerao na ovaj jad. Žele IMATI da bi BILE NETKO. Jer valjda kada na sebi imaš Balmain od nekog jadnog i vrlo lošeg H&M onda si faca. Halo, hajde stanite malo! Daj dođite sebi i probudite se.

Krpice su samo krpice, koliko god bile skupe ili jeftine, imale potpis ili ne, koštale tisuće eura ili je kupili na Hreliću to je i dalje krpica koje vam može dobro stajati ili čak i ne i tu prestaje sva njena moć. Zapravo krpice nemaju moć. Čemu onda ova borba za njih?

One vam ne mogu dati pamet ako je nemate, one vam ne mogu dati znanje ili diplome, one vam ne mogu dati otmjenost, one vam ne mogu dati dostojanstvo, u njima ne možete biti dama ako to nemate u sebi. Da bi bile netko i nešto to morate imate u sebi. Sve krpice ovoga svijeta neće vas pretvoriti u ono što niste, koliko god se pretvarale i trudile. Moda je divna i kreativna, svakako je oku ugodno kada je žena lijepo obučena. Nitko nema ništa protiv ljepote i estetike, ali ako ako dozvolite da ste ovisni o tome i ako mislite da bez toga ne možete onda s vama nešto debelo nije kako treba. Onda se trebate zamisliti.

Žena treba biti dama, a dama se postaje snagom i samopoštovanjem koje treba probudite u sebi, Balmain nema ništa s tim. Sve izvan toga je čista iluzija, prevara ega.

I zato su ove slike tužne i govore u puno dubljim problemima i izgubljenostima žena nego što izgleda na prvu. A mi moć imamo u svojim rukama, umjesto u H&M potrčimo u sebe i pronađimo je. To je najljepša energetska odora koja plijeni pažnju i čini nas neodoljivima. 

hm

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori