Produkt

Zemlja divova

lifeX.hr

 

Kako se svijet može promijeniti kada imate dobru ideju dokazala je ekipa iz BSA (Bostonsko društvo arhitekata) Choi&Shine . Oni su prošle godine dobili nagradu za svoj projekt pod nazivom „Land of Giants“ . Prvotno ovaj projekt napravljen je za  međunarodni natječaj „Islandski visokonaponski električni stup“ gdje je ideja bila pronaći novu tipologiju za visokonaponske stupove.

Choi&Shine su promijenili klasične stupove u kipove i to kako kažu samo malo preinakom u dizajnu. Ovakvi kipovi se mogu mijenjati u razne varijante i tako zadovoljiti sve potrebe koje nalaže okolina i teren. Likovi-stupovi može čak i čučati, penjati se po brdima, klečati, hodati, gledati u svim smjerovima. Ovom igrom položaja može se dobiti fascinantna priča koje komunicira sa krajolikom. Iako ima veliki broj mogućih oblika svaki je izgrađen od istih glavnih dijelova, odnosno trupa, a ruke i noge, kao i glava su podložni promjenama.

Iako je ovaj projekt još samo na papiru bilo bi super uskoro vidjeti ovakve divove razbacane po nekom krajoliku. Bilo bi to zaista čudnovata zemlja divova.

via:choishine.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori