Životne spoznaje

Želite privući najbolje, prvo volite sebe

lifeX.hr

zavolite sebe

Vjerujem da ste osoba s puno ljubavi prema svojim najdražima. Nije vam teško ništa napraviti za njih. Vi ste ljubazni i prema osobama koju su u vašem životu u tek prolazu. I to je genijalno, divna osobina i nikako nemojte razmišljati drugačije. A kakvi ste prema sebi? Volite li se zaista?

Većina ljudi će samo klimnuti glavom, a da zapravo nisu ni svjesni dubine pitanja. Mnogi pred sebe stavljaju visoke kriterije i u većini slučaja uopće nismo zadovoljni sami sa sobom, niti se baš nešto volimo. Često se optužujemo i smatramo da nismo dovoljno dobri. Ako sebe  ne volimo, kako onda možemo tražiti da nas drugi vole? Kao što znate život funkcionira po sistemu “like attracts like”. Slično privlači slično, pa ako ne volite sebe u život ćete privući ljude koji vas neće voljeti. Tako to nekako funkcionira.

Ne trebate imati savršen život kako bi voljeli način na koji postojite u svijetu, ne trebate imati savršeno tijelo da bi ga voljeli, sve su to naše iluzije. Trebamo voljeti sebe onakvi kakvi jesmo, jer takvi kakvi jesmo jedinstveni smo i neponovljivi. Vrijeme je da se zaljubite u sebe, vrijeme je se prihvatite sa svim vašim manama i vrlinama jer to je prvi korak za sve ostale ljubavi. Na žalost,  mi zaboravljamo na to i samo tražimo da nas drugi vole.

Kako se naučiti voljeti!

1. Osvjestite što pričate o sebi

Obratite pozornost kada govorite drugima o sebi kao i što to mislite o sebi. Jeste li pozitivni ili negativni? Da li ste prema sebi blagi i s puno ljubavi ili se stalno kritizirate i podcjenjujete. Sa koliko ljubavi govorite o sebi, o svemu što radite, o svojim vrlinama i djelima, jeste li ravnodušni ili istinski ushićeni kada pomislite na svoja djela. Pratite svoje osjećaje, osluškujte što vam govori ego, a što govori onaj tihi glas vašeg unutarnjeg vodstva.  Budite dobri prema sebi, čak i ako osjećate da niste to zaslužili, uvijek si trebamo davati ljubav i priliku da budemo bolji. Kako ta ljubav prema našem biću bude rasla i drugi će slijediti naše zadovoljstvo i voljeti nas više. A to otvara vrata za mnoge nove ljepote.

2. Meditirajte i družite se s unutrašnjim bićem

Meditacija vam daje prostor za promatranje svojih dnevnih misli bez da emotivno reagirate na njih. Zapamtite, vi niste vaše misli i vaše misli se mogu mijenjati, vi ste ti koji mislima dajete fokus, a samim tim i energiju. Meditirajući sve ćete jasnije prepoznavati unutrašnji svijet i obrasce koje slijedite. Kada ih spoznate biti ćete u mogućnosti zamijeniti ih novi ako niste zadovoljni postojećim. Polako obrasce nevoljenja sebe zamijenite s puno ljubavi koju si dajte. Otkrite biće u sebi koje traži ljubav i zagrljaje. Grlite ga i ljubite, kao kakvo malo napušteno dijete.

3. Priuštite si male zadovoljstva

Ljubav prema sebi je temelj za sretan život, a počinje s vama! Zato nemojte odgađati, čekati ponedjeljak, proljeće, novu godinu. Vrijeme je sada. Obećajte sebi da ćete svaki dan napraviti nešto za sebe, neku sitnicu, nešto što vas veseli i promatrajte što se događa, što će se pomaknuti. Ako imate vremena za sve, morate pronaći i vremena za sebe. Mnogi padnu u zamku s pričom da će imate vremena kada….! Prestanite si lagati. Ako doista želite nešto napraviti vrijeme je sada.

Jedna mala sitnica u danu može učiniti da se osjećate bolje i da podignete svoju vibraciju koja će privući divne stvari i situacije.

Svjesno vježbajte ljubav prema sebi jer smo živeći  živote udaljeni od sebe izgubili ono što nam je nekada bilo prirodno, a  danas više nije. Danas se moramo primoravati da to učinimo i da se volimo. Stoga budite strpljivi prema sebi i volite se korak po korak. Želite privući najbolje, prvo volite sebe.

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori