Zdravlje

Želite li prestati pušiti?

lifeX.hr

cigareta

Pušite li? Pušite i dosta vam je, ali mislite da nikako ne možete prestati?

Svima je jasno da je pušenje štetna i gotovo odvratna navika, ubija naše zdravlje, odvratno smrdi, zubi, ten i prsti nam izgledaju usahlo, žuto i prljavo, ujutro nas guši kašalj, sve teže dišemo ail ne prestajemo.

Kada pitate ljude zašto ne prestanu pušiti kažu da im fali motiv?? Teško za povjerovati da nekom nije dovoljan motiv bolest poput karcinoma, jer svima je jasno kakve sve bolesti nikotin može uzrokovati, ali svi uvijek misle, neće baš mene. Neće, sve do jednom.

Zanimljivo je kakao sve to znamo ali opet ništa. Tek kada bolest opasno priprijeti vlastitom životu, neki tek onda stanu, i to u jednom danu, samo najčešće već bude prekasno.

Dakle, možda je krajnje vrijeme da se zaista zapitate želite li prestati pušiti ili i dalje želite biti jadni, smrdljivi i ugrožavati vlastito zdravlje. Za početak možda bi bilo dobro spustiti na papir sav benefit kojeg će te dobiti ako prestanete pušiti, od love, zadaha, boljeg tena, zdravlja, ljepote i svega onoga što vam se čini važno. Dok to vrtite po glavi i spuštate na papir trudeći se dotaknuti taj osjećaj potpune slobode od cigareta, vjerojatno će se u vama pobuniti onaj JA koji uživa pušiti i koji će vam govoriti sve ono u stilu: „Samo se jednom živi, to mi je jedino zadovoljstvo, e neka mi i to uzmu onda neka ode sve k vragu…..!“. Biti će tu mnogo takvih poticajnih ideja i stavova koji će vas tjerati da ništa ne dirate, da se ne mijenjate i neka sve ostane onako kako je bilo do sada. Ili će te imati bezbroj olakšavajućih okolnosti zbog čega baš sada ne bi trebati razmišljati o tome jer ste eto baš u komi, teškom stresu, nerviraju vas oblaci i kiša, recesija, problemi, depresija, zima ili što već.

I mnogi ljudi tada pokleknu, sami sebe uvjere da zapravo nemaju baš neki motiv i nastave, a da zapravo ništa nisu ni probali. Ostanu u zatvoru, cigareta ih posjeduje i nisu slobodni.

Koliko god se lagali kako volite pušiti, duboko u sebi znate da baš to i nije tako, duboko u sebi ste nesretni zbog toga i svjesni ste posljedica i često se mrzite što ste takvi slabići. A i stvarno jeste slabići, svi si to moramo iskreno priznati. Jer da nismo slabići imali bi hrabrosti reći cigareti NE.

I baš tada kada je najteže probudite ratnika u sebi i izazovite sami sebe na dvoboj. Otkažite poslušnost mislima koji vas vode u ponor,  pokažite si koliko možete biti jaki. Pa vi to zaslužujete. Slabić može biti svatko, a ovaj svijet voli pobjednike. Kada preokrenete energiju iz ne mogu u mogu i hoću, dobijete krila, dobijete novu snagu koja će vam pomoći ostvariti cilj. I poput svake borbe, neće biti lako, ali ratnicima i nije lako i samim time je i veća slast kada dođete do pobjede. A vaš protivnik nije cigareta, već vi sami sebi. Kada dobijete ovu bitku biti će te snažniji i moćniji za mnoge druge izazove, jer sada znate da snaga stoji u vama.

Što sve možete pronači u cigareti, možda će vam ova slika biti dovoljan motiv da kažete dosta!

cigarette

Sutra pročitajte što vam može pomoći u ovoj borbi!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori