Priče života

Zbog e-maila postao bogat

lifeX.hr

sellers

Siromašan i nezaposlen čovjek poslan je da se javi  na natječaj u Microsoftu za radno mjesto ‘čistač toaleta” Direktor za ljudske resurse ga je primio na razgovor i posle kratkog testa i intervjua kaže mu da je primljen i zamoli ga da mu da e-mail da mu pošalje ugovor i spisak svih dužnosti.

Jadnik, zbunjen, odgovori da nema kompjuter, pa nema ni e-mail. Direktor će na to: “E pa onda, žao mi je, ako nemate e-mail, virtualno znači da ne postojite, tako da vas ja ne mogu primiti…”

Očajan sirotan izađe iz sjedišta Microsofta. Imao je samo 10 dolara u džepu i nije imao ideje kako će dočekati sutra i kako dalje. Dok je tako razmišljao nesvjesno je hodao ulicama. Našao se ne velikoj veletržnici kraj gajbe jagoda koja je koštala 10  dolara. Padne mu na pamet da kupi jagode i da ih prodaje od stana do stana u manjim pakiranjima.

Za kratko vrijeme, proda sve jagode  idući od vrata do vrata i skupi 20 dolara. Iznenađen i s entuzijazmom, ponovi istu stvar tri puta i vrati se kući sa 60 dolara. Brzo je shvatio da bi mu taj sistem omogućio da preživi pa ga je počeo primjenjivati u kontinuitetu, izlazeći uvijek rano ujutro i vraćajući se kući kasno navečer. Radeći tako, svakodnevno je oplođavao kapital. Za kratko vrijeme kupi ručna kolica da bi mogao povećati obim posla, a kasnije ih zamijeni sa jednim kamiončićem. Radeći tako, u roku od jedne godine, postade vlasnik male flote vlastitiih motornih vozila. Za pet godina je postao vlasnik jedne od najvećih mreža za distribuciju namirnica u SAD.

Nakon nekog vremena kada je već super zarađivao misleći na budućnost svoje obitelji, odluči osigurati svoj život. Pozvao je osiguravatelja kako bi potpisao policu osiguranja. Ovaj ga na kraju razgovora pita za njegov e-mail. Junak ove priče odgovori da nema e-mail.

“Baš čudno”, zaključi osiguravatelj, “Nemate e-mail, a uspjeli ste napraviti imperiju. A zamislite gde biste bili, da ste ga imali!”.

Čovjek se zamisli, pa odgovori: “… u Microsoft-u čisteći toalat!”

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori