Ideje

Zašto strop mora biti bijeli????

lifeX.hr

Nekako smo zamislili da stropovi moraju biti bijeli, pa ih tako i ostavljamo i baš ne razbijamo glavu što bi s njima. Ali tko kaže da stropovi trebaju biti bijeli. Evo mi smo vam našili jednu genijalnu ideju s kojim možete uz vrlo malo novca osvježiti vaš prostor i donijeti dašak umjetnosti u sobu. Već i vrapci su čuli za tehniku decoupage s kojom često, oni kreativni, oslikavaju stare drvene stolice ili razne kutije i škrinje. No, s ovom tehnikom možete urediti i strop.

Pogledajte kako to izgleda s ovim ptičicama i cvijećem. Ok, evo priznajemo da se nama ovi motivi baš i ne sviđaju, ali dragi naši vi ste tu da za sebe izaberete motive koji će vas uvijek razgaliti kada bacite pogled na vaš strop. Pa što god to bilo, anđeli, zvijezde, cvijeće, oblaci, slova, izreke, sunce, tetovaže…..!!!

Decoupage je vrlo popularna tehnika koja se razvila u 18. stolječu u Velikoj Britaniji i proširila se po cijelom svijetu. Decoupage se još naziva i salvetna tehnika, jer se ustvari salvetama i raznim decoupage papirima mogu ukrašavati upotrabni i ukrasni predmeti.

Za početak potreban je osnovni pribor, a to je: motivi sa salvete ili bilo kojeg papira, obično lijepilo, škare (nožice, makaze) kist lak-ljepilo za decoupage koje se može kupiti u hobby dućanima (Lumos, NB Hobby&art, Chemaco i mnogi drugi – Zagreb, Pgot, Mini art – Koprivnica), a ima ih raznih vrsta (art potch sjajni,mat, sa šljokicama). Decoupage je tehnika koja se može primijeniti na gotovo svim predmetima; drvu, plastici, staklu, metalu, tkaninama, papiru…na svemu, samo treba isprobati!

Pa hajde kreniteeeeeeeeeeeee na posao! Bilo bi lijepo da nam pošaljete sličicu kada bude gotovo, jako bi voljeli vidjeti koliko ste kreativni  😀

 

via:apartmenttherapy.com

Pogledajte: Zakovice za novi izgled i Ludi ste za drvetom

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori