Muški svijet

Zašto muškarci vraju

lifeX.hr

dvoje

 

Žene kažu: „Muškarci varaju! Gotovo da se sve gromoglasno slažu s tim, bio on ovakav ili onakav kada mu se ukaže prilika poševiti će što stigne, bez pardona. Oni su jednostavno takvi! Sve je ok dok su zaljubljeni, a kada zaljubljenost izblijedi, sve se promijeni!!“

No, postoji još jedna zabrinjavajuća činjenica, muškarce sve manje zanimaju pravi partnerski odnosi, sve se više druže sa svojim muškim čoporom na šanku, a onda, ako su još na nogama, pokupe što im je prvo pri ruci, nešto za 3 i pol minute seksa nakon kojeg će zaspati i više se neće ni sjećati s kim su bili. Čini im se kako im je to lakše, nema emocija, nema osvajanja, nema straha od odbijanja, nema ljubavi pa nema ni razočarenja. A takvi muškarci ne mogu više podnijeti razočaranja jer su se već sasvim dovoljno razočarali u život.

U svakom slučaju nešto je u muško ženskom odnosu postalo trulo.

Ali koliko god žene bile ljute na muškarce, nisu samo oni krivi za to. Sa jedne strane sve je više uspješnih, samosvjesnih žena koje kroz život mogu same. Dobro zarađuju, školovane su, grade karijere i ne uklapaju se u onaj standardni prototip žena koje su mazile i pazile svoje muškarce, čekali ih doma s toplom juhom i velikim osmjehom na licu. Današnje samosvjesne žene su amazonke koje bez srama same ulaze u kafiće, same voze, same mijenjaju žarulje, same popravljaju po kući, same vuku stvari iz marketa. Kraj takvih žena muškarci se osjećaju nepotrebno i izgubljeno. Njihova uloga lovca ovdje je potpuno upitna, jer ove žene ne čekaju da im se donese plijen one same ide u lov.

Ali postoji i ona druga vrsta žena koje nemaju sposobnosti niti hrabrosti biti amazonka, njima je draže ići u lov, ali u lov na bogatog muškarca koji će im riješiti sve njihove probleme kada im stavi prsten na ruku. Takve žene ne prežu od ničeg kada napikiraju svoj plijen. Napraviti će sve, ma baš sve da ga dobiju. Biti će drage i umiljate, a onda će ga bezkompromisno opelješiti! Na ovom polju gužva je velika, malo je bogatih muškaraca, a puno je žena pa je borba vrlo žestoka i ne biraju se sredstva.

Muška čeljad je u svemu tome izgubljena. Tako izgubljenog identiteta i srozanog samopouzdanja jedini način da se bar malo dokažu sebi, a pogotovo drugima, su žene. Tipična muška priča. Veći sam frajer što mogu spavati s više žena. A takav stav je potpuno krivi stav. U današnje doba gdje je seks toliko uobičajena i ofucana stvar, gdje se svako svakom otvoreno nudi i gdje je seks za jednu noć apsolutno prihvatljiva stvar, nikakav problem nije naći nekoga s kim će te se poseksati. Dokazivati sebe na tom polju znak je ne „velikog“ muškarca već potpuno jadnog i isfrustriranog muškarca koji si jedino tako dokazuje da je „nešto“, jer očito nigdje dalje ne može.

Oni koji su u vezama ili brakovima, očito nemaju baš ispunjen život pa traže adrenalin, umjesto da mijenjaju neke druge stvari. Dosada se ne uvuče prvo u spavaću sobu, ne, to je samo rezultat dosade u dnevnom boravku. Ako sa svojim partnerom ne gradite iskreni, dinamični i ispunjen odnos, tada to nitko neće dobiti ni u spavaćoj sobi. A kada se dogodi dosada, umjesto da se uhvati u koštac sa stvarnim izvorom problema, lakše je promijeniti partnera i naći nešto novo, neistraženo. Kao što smo rekli, na početku sve izgleda bajno. Ali to je laž, to je naša vlastita zaljubljenost u ljubav, a ne u osobu kraj nas.

Danas živimo u doba  sebične ljubavi, nitko se ne pita što mogu dati već svi u odnosu samo traže ono što mogu dobiti, svi traže samo instant rješenja koja su vrlo kratkog daha. Svi su navučeni na adrenalin “nešto brzo i nešto novo”. Kada splasne taj prvobitni adrenalin,  žele još, pa trče u novu vezu, u drugi odnos. Na žalost sa svakim novim bijegom u novi odnos taj osjećaj „ispunjenosti“ sve je kraći i plići, a trežnjenje postaje sve bolnije i dugotrajnije.

Dok muškarci ne shvate da im sva ta silna hrpa novih žena i seksa u konačnici neće donijeti ništa dobroga, tek trenutno fizičko zadovoljstvo iza kojeg će biti još jadniji nego što su bili, i dok ne shvate da to nije mediji za dokazivanje imati ćemo ovo što danas imamo. Totalni raspad sistema. U ovom svijetu konzumerizma i muškarci i žene postali su roba koja se međusobno konzumira i odmah baca u smeće.

Ako vam se to sviđa, nastavite tako, a ako ne vrijeme je za drugačije poimanje stvari, za pitanje što uistinu želite od života, biti samo roba ili zaroniti u drugačije dubine i od života dobiti puno više od jeftine, banalne ševe i bezbroj žena kojim skoro pa i ne znate ime.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori