Trend

Zaštitite svoju kožu i kosu bogatstvom prirodnih ulja

lifeX.hr

Već svi na pamet znamo kako se trebamo mazati zaštitnim kremama s velikim UV filtrima. Oglasi nas sa svih strana bombardiraju proizvodima s vrtoglavim faktorima bez kojih ne možemo izaći iz kuće jer smo svi u strahu od opasnog sunca i raka kože.

No s druge strane statistika kaže nešto posve drugo. Od kada smo se počeli mazati svim tim zaštitnim kremama rako kože se ne smanjuje nego je u porastu. S druge strane u porastu je i osteoporoza. Znamo da nam je sunce potrebno za stvaranje D vitamina. Bez vitamina D naše kosti gube gustoću i čvrstoću, te postaju krte.

Što onda raditi, kome vjerovati i što koristiti kada nam dođe ljeto?

Idemo vidjeti što nam to priroda nudi. Iz daleke Australije originalno nam  dolazi ulje makadamije, vrrlo popularno ulje u zadnje vrijeme. Ovo ulje vlaži, hrani kožu, dobro se upija, a ima i zaštitnu moć, otprilike ekvivalent je negdje UV zaštitnom faktoru 6.

Tu je i sezamovo ulje jako dobro znamo u Ayurvedskoj medicini koje se tisućama godina koristilo za zaštitu i hranjenje kože, kao i ulje jojobe koje potječe iz Amerike. ovo ulje su Indijanci koristili za zaštitu od sunca. Ulje lješnjak također je odlično za tu svrhu, neka istraživanja tvrde da ima vrlo visoki faktor, no dok se ove tvrdnje ne potvrde možemo zasigurno tvrditi da ima zaštitni UV faktor 6.

U drevnom Egiptu biljku miru su koristili smolu mire tako da su radili tuljce koje su nosili na glavi i kako bi se ta smola topila curila bi po licu i tako im štitili kožu od jakog sunca.

Ako se toj kombinaciji dodaju još eterična ulja lavande  i ilang-ilang, te macerat nevena koji regeneriraju kožu dobiti ćemo savršenu kombinaciju prirodnih sastojaka koji će ne samo štititi već i hraniti i njegovati naš najveći organ jer su bogata nezasićenim i zasićenim masnim kiselinama, vitaminima, mineralima.

U toj bogatoj sinergijskoj kombinaciji možemo slobodno izaći na sunce do 11 sati i iza 16 sati. Moramo se učestalo mazati, svaki puta kada izađemo iz vode kako bi osigurali da naša koža ostane zaštićena, zdrava, regenerirana i njegovana.

Osim toga s ovom mješavino ulja možemo zaštititi i kosu. Slobodno ulje možemo utrljati u vlasište i natopiti u svaku vlas. Kosa će biti zaštićena od sunca i isušivanja, dodatno nahranjena i obnovljena.

AROMARA AROMA ESSENCE SUNSHINE  upravo sadrži ovu kombinaciju prirodnih baznih i eteričnih ulja osmišljenu da koži podari najbolje iz prirode. Neka vam sunce postane prijatelj.

Uživajte u ljetu.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori