Eksterier

Zasigurno će vam se ova katedrala jako sviđati

lifeX.hr

Divno je vidjeti kako neki ljudi imaju hrabrosti i snage izgraditi svoju viziju.

Barry Cox nije samo pobožan katolik, već i nevjerojatno talentirani umjetnik i dizajner. Kao mali dječak, novozelandski domorodac služio pri misama na oltaru i sanjao kako će jednog dana postati papa. Međutim, kako je rastao pronašao je poziv u vrtlarstvu.

Tako je odlučio spojiti svoje dvije velike ljubavi i kreirati jedinstveni i doista zapanjujući projekt. Napravio je crkvu korištenjem samo živih stabala. Barry je stvorio živu katedralu na tri hektara bujnih zelenih travnjaka.  Trebalo mu je 4 godine da to stvori. 

Napravio je željezni okvir koji crkvi daje klasični oblik. Strop se sastoji od stabala Laciniata, a zidovi su izgrađeni od stabala Leptospernum čiji tamni listovi daju ovoj crkvi posebnu boju. Unutrašnjost crkve ima prirodnu sunčevu svijetlost koja se se probija kroz krošnje grana. Oltar je izrađen od talijanskog mramora.

Ni okoliš nije ništa manje impresivan, puno je cvijeća, ukrasnih živica, staza i posebno lijepog drveća što upotpunjuje ljepotu doživljaja.

Vjerujemo da je divno doći u ovu crkvu i udahnuti mir te napuniti dušu spokojem uz šum lišća i pjesmu ptičica u granama. Bravo Barry!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori