Šareno

ZAGREB-ponovno najčarobniji advent na Starom kontinentu

lifeX.hr

advent

ZAGREB OPET NAJBOLJI U EUROPI! Ljepši od Beča, Londona, Manchestera i još 50 gradova – hrvatska metropola ima najčarobniji advent na Starom kontinentu i to dvije godine za redom! Bravo Zagreb!

 

Svoj glas dalo je više od 188 tisuća ljudi iz čak 124 zemlje svijeta. Glasači su prvi put ove godine mogli birati tri grada. U toj jakoj konkurenciji Zagreb je bio uvjerljivo najbolji – osvojio je 33 tisuće i 607 glasova. Drugi je francuski Strasbourg s 19.242 glasa, a i treći su Francuzi – grad Colmar dobio je 13.394 glasa. Beč je peti, Prag osmi, Budimpešta deveta, Manchester dvadeseti. London čak nije ušao među 20 najbolji.

 

Koliko je Zagreb očarao cijeli svijet, govore i sljedeći podaci: hrvatska metropola dobila je više glasova od drugo i trećeplasirani zajedno. Po prvi put ove godine stigli su i glasovi sa Jamajke – od troje glasača jedan je izabrao Zagreb. Jedan glas stigao nam je i sa Antarktike.

Natjecanje se provodilo glasovanjem na portalu European Best Destinations,  između pedesetak destinacija.

U Zagreb svaki dan dolazi more autobusa i grad je prepun veselih i oduševljenih tursta. U svim ulicama vlada prava božićna atmosfera, svi su masmijani, veseli i razdragani. Možemo biti ponosni na naš grad.

Što sve ima u Zagrebu pročitajte na: Advent u Zagrebu kao nikada do sada prepun novih iznenađenja

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori