Svijet

Za bolji brak, 3 dana bez toaleta!

lifeX.hr

Moramo biti sretni što ne živimo u Indoneziji  u plemenu Tidong. Ova kultura ima zaista jedinstvenu tradiciju na svijetu, pogotovo što se tiče obreda vjenčanja i svega onoga prije i poslije toga. Npr. dok se pregovara oko vjenčanja, što može trajati danima, mlade ne smije napuštati granice svoje kuće. Ako mladoženja slučajno zakasni na vjenčanje mora platiti kaznu i to u većini slučajeva u nakitu ali najčudnije od svega je običaj da mladenka i mladoženja ne smiju koristiti kupaonu niti toalet 3 dana nakon vjenčanja.

Zvuči potpuno suludo, kao kakva opaka kazna, nema kupanja niti ikakvih nuždi 3 dana. Vrlo težak početak braka, pogotovo za one čiji je mjehur malo labilniji, ovaj čin je prava muka i žrtvovanje. No, ovaj običaj je vrlo normalan i posve prirodan za ljude Tidong plemena kojih sve više ima u gradu Sandaka u Maleziji. Oni vjeruju da nepoštivanje ovoga rituala paru može donijeti strašnu nesreću u braku kao što su nevjere, razvodi, smrt djece u mladoj dobi, bolesti i drugih užasa. Za vrijeme trajanja ta tri dana par dobiva samo minimalne količine hrane i pića, a da sve bude kakao treba oni su nadgledani dan i noć od nekoliko čuvara.  Nakon ta tri dana ima je dozvoljeno da se vrate u normalni život.

Baš nešto razmišljamo da li bi takvo što bilo primjenjivo u našim prostorima? Poznavajući naše tradicije  svadbenih noći, te količine „iča i pića“ koji se konzumiraju tijekom tog slavlja, gotovo je nezamislivo ne ići u toalet narednih tri dan.  S druge pak strane, par koji za svoju ljubav izdrži tu trodnevnu muku, svako „sranje“ koje se pojavi poslije u braku biti će ima mačji kašalj u odnosu na prve dane zajedničkog života.

Što mislite da li bi na taj način možda uspjeli spasiti brakove od ove opće agonije propadanja i pucanja? Možda bi trodnevnu wc zabranu trebalo ozakoniti u svrhu stvaranja poletnih i dugovječnih brakova  😉

via:The Star

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori