Produkt

Vrata kakva zasigurno niste vidjeli

lifeX.hr

door

  Osim što arhitekti rade čuda, dizajneri ništa manje ne zaostaju za njima. Pogledajte samo ova vrata. Da vam bude potpuno jasno o kakvoj se ludoj inovaciji radi pregledajte video.

 Torggler vrata su kinetički umjetnički predmet na temelju rotirajućihi kvadrata. Poseban izum omogućava bočno pomicanje ploha bez korištenja tračnica. Broj rotirajućih kvadrata čak može biti i 8, a način rotacija je također različit.

Tvorac vrata je Klemens Torggler. Rođen 1961 u Tirolu, u Beču je završio fakultet primijenjene umjetnosti.  Ima izrazitu sklonost i za  tehnologiju i umjetnosti što mu je itekako pomoglo u stvaranju ove ideje. On je slikar, s željom za eksperimentiranje, ali i dizajner i izumitelj. Sve njegove ljubavi spojile su se u u dizajniranju ovih vrata.

A sve je počelo tako jednostavno. Renovirao je vlastiti stan i trebala su mi neka klizna vrata, ali je kao veliki esteta mrzio tračnice koje neminovno idu uz takva vrata. Nije se dao odmaknuti od ideja da mora postojati nešto što će učiniti revoluciju u poimanju vrata.

I kao što vidite uspio je!

Trebalo mu je puno truda, rada i upornosti, i kada su svi mislili da nema dalje on je nastavio i pronašao ljude koji su jednako tako vjerovali u to i rezultat se pojavio. Sustav koristi silu gravitacije kao mehanizam ovih vrata. Dovoljan je jedan mali dodir ruke i fizika odradi svoje. Vrata mogu biti izrađena od različitih materijala stakla, papira, metala, drva, pleksiglasa, što god poželjeli, a ima ih nekoliko varijanti.

Postoje i cijeli pomične pregrade koje se također miču samo jednim dodirom ruke. Pogledajte sve te varijacije na

torggler.co.at  i ako vam se sve ovo jako sviđa brzo do Beča! Na webu imate adresu i telefone!

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori