ostalo

Da li ste ikada vidjeli vjetar i vodu u staklu?

lifeX.hr

Kako vam se ovo čini. Ludo?  I zamislite sve je to napravljeno od stakla!

Shayna Leib, multi-medijalna umjetnica koja se u svojoj 7 godini, kada je vidjela kako se staklo puše, potpuno zaljubila u taj prozirni materijal. Danas Shayna radi doslovno čuda u staklu. Svaka njena skulptura odiše neodoljivom slobodom pokreta, poput igre morske trave u moru sve je lelujavo i treptavo.

Kada je radila ciklus vjetra i voda, ta dva glavna elementa planete, željela je prikazati njihov odraz u svemu što dodirnu, željela je nešto neuhvatljivo „uhvatiti“ u trenutku i zaustaviti u mašti. Bilo da se radi o prolasku vjetra kroz žitna polja, grane, dlake životinja ili vode kroz trave, biljke prepoznajemo njihovo prisustvo, gledajući polje kako se savija vidimo vjetar i uživamo u promijeni obrasca.

Da bi dobila „zaustavljeni“ vjetar potrebno je mukotrpno stvarati danima. Prvo mora napraviti sve ove staklene štapiće, a to je pravi „rudarski“ posao, visoka temperatura, otopljeno staklo, kalupi, hlađenje, rezanje, a tek onda na red dolazi stvaranje skulpture, slaganje štapića u ove neponovljive kreacije. I dok ih gledate, osjećate vjetar, i vidite vodu, i kažete: „What a wonderful world!“

 

Izvor:shaynaleib.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori