Kreativnost

Vintage jeans možete napraviti i sami

lifeX.hr

How-to-Make-Vintage-Looking-Jeans2

Izderane traperice koje izgledaju totalano vintage su opet totalno IN. Što oderanije i raspadnutije to bolje. A vi imate super traperice, ali potpuno čitave, a takve baš i nisu nešto.

Pa idemo se baciti na “uništavanje” i stvaranje vintage izgleda. Al bez brige, ne morate se bacati u trošak, možete od svojih novijih traperica napraviti stare. Za tako nešto postoje dvije opcije.

Jedna opcija traži više “alata”. Prvo zavirtire u kuhinju i nađite malu strugalicu ili rendaliuc za sir i druge delicije poput muškatnih oraščića, a onda brzu u kupaonicu i pokupite rašpu za pete, pa u manikir set po stvarčicu za zanoktice. Kada je alat skupljen, čeka vas “naporan” rad. Odredite gdje želite da vaše traperice budu izderane i udri na rašpanje.

Pazite da ne napravite rupu, ne treba vam rupa. Na trapericama moraju ostati čitave one vodoravne niti u platnu, a ove okomite treba izbaciti. Dakle nježno i polako.

How-to-Make-Vintage-Looking-Jeans1

Za drugu varijantu trebaju vam škarice. Označite s kredom komad koji želite izderati i nježno zarežite škaricama prateći vodoravne niti. A onda iz tih trakica izvadite vodoravne niti.  I to je to. Pa sada što vam se čini bolje to iskoristite. Bitno je samo da budete poderani pa na bilo koji način 🙂

 

Ripped-Jeans-DIY

 

via: svetlanash i  alamella

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori