Arhitektura

Vikendica poput moderne instalacije

lifeX.hr

Da kuća za odmor može izgledati doista fascinantna i potpuno nekonvencionalna pokazuju nam i ove fotografije.  Australska umjetnica Marian Drew za sebe i svoju obitelj i naravno sve drage prijatelja i goste odlučila na napraviti nešto zaista ludo. Kakao je u svojoj mladosti puno kampirala ideja joj je bila napravite nešto poput luksuznog kampa stopljenog u prirodi 

Ovo predivno zdanje nalazi se na istočnoj australijskoj obali na početku velikog koraljnog grebena i u sebi sažima svu razigranu ljepotu snažne ikonografije šećernih mlinova koji su bili snažan dio obiteljske  povijesti.  Svo zdanje je napravljeno od različitih „paviljona“ koji su se gradili u Brisbaneu, a spojene su na licu mjesta. Različiti nivoi povezani su s raznim drvenim i staklenim hodnicima. 

Centralni dio zauzima natkrivena montažna konstrukcija, ova  „paluba“ na otvorenom povezana je s unutrašniom „tubom“ dnevnog boravka. Armax metalni krov rebraste strukture doima se poput raširene školjke i odlično se nadovezuje na drvenu građu.  Pravo mjesto za uživanje u prirodi i luksuzu istovremeno.

Vlasnici su mislili i na ekologiju, sakupljanje kišnice, solarni spremnici tople vode, solarne ploče i recikliranje vodenog sustava  čine ovu „vikendicu“ pravim remek djelom inovativnosti!

via: contemporist.com

Pogledajte: Šume po zgradam u Milanu

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori