Kreativnost

Uredite vrt s mozaikom

lifeX.hr

kreativno

Često se pitate kako bi to mogli urediti dvorište s nečim originalnim. Već smo imali ideju kako napraviti mozaik od kamenja što zaista može izgledati prekrasno. Ako s tom idejom baš i niste oduševljeni, pogledajte ovo, možda će vas inspirirati. Danas vam nudimo kako napravit ukrasne ploče s mozaikom. Za mozaik možete birati male pločice koje već kupite gotove ili, što je još zanimljivije, koristite stare tanjure  (porculanske, keramičke ili staklene) zanimljivih uzoraka koje treba razbiti i složiti mozaik.

Ne zaboravite da posudu u kojoj pripremate ove ploče prvo namažete vazelinom ili nečim masnim kako bi lako, kada se masa stvrdne, suhu ploču izbacili van. Na dno stavite samoljepljivu foliju i na nju zalijepite željeni uzorak. Kada je uzorak gotovo dodajte smjesu koju možete naći u svim specijaliziranim trgovinama. Da ove ploče ne pucaju u njih utisnite komad žičane mreže.

Kada se sve dobro posuši preokrenite posudu i iz nje izvadite željenu mozaik. Doista nije komplicirano, a efekt može biti fascinantan, pogotovo kada nekoliko ovih ploča ukopate u zemlju i pustite travu oko njih.


Prekrasne kamene staze u vrtu

kreativno1

 

kreativno

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori