Kreativnost

Ukrasite svoj dom jajima dionosaura

lifeX.hr

Znate li da kreativnost odmara! Stvarati nešto rukama odmaknut će vas od svakodnevnih briga, odmoriti um i napuniti srce ljepotom. Pogotovo kada vidite svojih ruku djelo.

Zato umjesto da buljite u dosadne serije ili vijesti od kojih se samo nerviramo napravite nešto lijepo.

Kako je vrijeme druženja na terasama i dvorištima predlažemo vam di si napravite prekrasne svijećnjake koji će vam podariti toplu atmosferu.

Glavni materijal je beton, a uz smjesu za beton treba vam malo boja i balon. Možete napraviti dvije varijante.

Jedna varijanta je stvaranje velikih krhkih jaja. Za to trebate napraviti malo rjeđu smjesu betona koju ćete istresti u balon. Balon zatim napušite do veličine koja vam odgovara. Tada balon okrećite na sve strane kako smjesu rasporedite po unutrašnjost balona. Dok se ova smjesa suši, prvih pola sata trebate svake 2 minute okretati svoje balone, a ona samo povremeno dok se ne posuši (cca 2 sata).

Listovi koje možete napraviti sami

Tada probušite balon. Napravite rupe u vašem betonskom jajetu i izbrusite ga. Unutrašnjost obojite u zlatnu ili bakrenu metalnu boju i dodajte lučicu. Ukoliko želite možete i vanjski dio obojiti ili poprskati bojom da se dobiju pjege.

Ovakvo jaje je dosta krhko, baš poput pravog jajeta, pa zato imate još jednu varijantu gdje trebate napraviti gušću smjesu betona i s njom obložiti balon. Ovakav svijećnjak će biti deblji a samim tim i sigurniji.

Izaberite što vam se sviđa i uživajte u stvaranju. Ovakva “jaja” će biti i lijepi poklon za neke drage osobe.

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori