Svašta nešto

U Austriju po kulturni doživljaj

lifeX.hr

Bergenz je predivan gradić smješten u Austriji na jezeru Constanze. Gradić osim po svojoj ljepoti poznat je i po svom ljetnom muzičkom festivalu  Bregenzer Festspiele. Za vrijeme održavanja festivala kroz Bergenz prođe oko 150 000 posjetilaca sa svih strana svijeta.  Za 2012. godinu priprema se premijera opere Umberta Giordana Andrea Chénier  koje će se održati 19. srpnja. Radnja opere događa se  Francuska u godini 1789. Aristokracija uživa, građanstvo stenje, a pjesnik André Chénier  rastrgan između realnosti i ideala. Ova opera je premijerno prikazana u Scali u Milanu 1896.

Organizatori festivala zaista se trude da svaki puta osmisle nešto novo i izvorno. U potrazi za nesvakidašnjim inovacijama napravili su fascinantnu plutajuću pozornicu u samom jezeru. Ravnatelj Keith Warner i scenograf David Fielding izabrali su povijesnu sliku Smrt Marata, kultnog slikara i revolucionarnog umjetnika Jacques-Louis David kao simbol i inspiraciju za uprizorenje ove opere. Pozornica je zaista fascinantna, a tornjevi iznad jezera visoki su i do 24 metara. Kako bi doživljaj bio potpun cijelu priču oko pozornice nadopunjava igra svijetla te akrobacijeglumaca i savršena kostimografija koja gledateljima pruža jedinstveni doživljaj opere.  

Kako nama Austrija nije daleko svi ljubitelji ozbiljne glazbe na www.bregenzerfestspiele.com mogu rezervirati karte za ovaj veličanstveni događaj koji će se održavati tijekom 7 i 8 mjeseca, te jedan predivan vikend provesti zagrnuti ljepotom i kulturom u jedinstvenom doživljaju ovog bajkovitog okruženja.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori