Ideje

Trebate li mira i spokoja, koristite ljubičasto

lifeX.hr

naslov

Boje su čuda, svatko ima svoju omiljenu boju u kojoj uživa. Svaka boja ima svoju frekvenciju i donosi određenu energiju. Volite li ljubičastu, tamnu i duboku poput boje patlidžana ili nježnu i prozračnu poput boje lavande.

Ljubičasta boja se povezuje s plemstvom i duhovnošću. Nastaje kombinacijom tople i energične crvene i hladne plave boje te ima svojstva i jedne i druge. U prirodi ima ljubičastih cvjetova poput lavande, orhideje, jorgovana i ljubičica. U Tajlandu ljubičasta simbolizira jutro. Bila je omiljena boja kraljice Kleopatre u Egiptu.

Ljubičasta je boja vidovitosti, promišljenosti i ravnoteže između neba i zemlje, strasti i razuma kao i spajanja srca i uma, fizičkog i duhovnog.

Ako u stanu imate ljubičastu ona će pozitivno djelovati na osjećaj bezizlaznosti, djeluje opuštajuće i potiče sposobnost rasuđivanja.
Kromoterapeuti kažu da ova boja djeluje pozitivno na srčane aritmije, pojačava sintezu kalcija i stvaranje bijelih krvnih zrnaca, pospješuje čišćenje krvi, smiruje grčeve,  kao i nervozu, nemir i nesanicu, te pomaže uništavanju brojnih mikroorganizama koji uzrokuju bolest.

Ljubičastom se može liječiti i na način da se tom bojom uredi prostor, u tim bojama se možete i oblačiti, pa čak neka vam se i na jelovniku nađe sve u tim tonovima, od patlidžana preko borovnica, crvenog kupusa, cikle i sličnog voća ili povrća. U ljubičastoj posteljini ćete lijepo spavati i sanjati.

Pogledajte kako ovom bojom možete oplemeniti stan. Možete koristiti i svjetlost da oboji prostor u ljubičasto bez obzira koje boje imate u stanu.

Pogledajte samo kako dobro izgleda s malo ljubičaste. Dovoljna je neka sitnica, jedan zid, možda zavjesa, kuhinja, fotelja, jastuci samo neka bude ljubičasto.

violet

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori