Muški svijet

Tražite zimske gume?

lifeX.hr

preuzmi

Donosimo uvid u najtraženije veličine guma i brandova po pojedinim cjenovnim razredima

Na vodećem hrvatskom portalu za usporednu kupovinu, jeftinije.hr, smo tik pred vrhunac sezone pripremili analizu kupovnog ponašanja u kategoriji zimskih guma. Podaci nude uvid u popularnost pojedinih marki među potrošačima u RH, najveće prosječne promjene cijena u odnosu na prošlu godinu te druge značajne podatke za kupovinu zimskih guma.

MARKE: Najpopularnija Sava, dok Minerva bilježi najveći rast u odnosu na druge u kategoriji

U odnosu na prošlu godinu, primjećuje seTrendKiwi_GRAF-Popularnost-marki značajan porast potražnje za svim brandovima na portalu, a tri najpopularniji su: Sava, Goodyear (sa 33% rasta popularnosti u odnosu na prošlu godinu) i Continental. Iako je Sava još uvijek najpopularniji brand u kategoriji guma, Minerva je zabilježila najveći rast u odnosu na rast ostalih brandova u kategoriji (56%).

Ovdje je zanimljivo napomenuti da je 80% Minervinih guma na portalu u kategoriji cjenovnog razreda do 350 kn. U najpretraživanijoj kategoriji guma po dimenziji, R15, udio tri top brenda se u odnosu na prošlu godinu povećao za 10 %. Sava, Goodyear i Continental zajedno zauzimaju 80% svih R15 upita: punih 47% pripada Savi, slijedi ju Goodyear sa 22% te Continetal sa 10%.

KRETANJE CIJENA TOP BRANDOVA U R 15 KATEGORIJI

Zanimalo nas je kojim brendovima su se u odnosu na isto razdoblje lani najviše promijenile cijene u R 15 kategoriji.

 

TrendKiwi_GRAF-Kretanje-cijena-top-bredova

CJENOVNI RAZREDI: Otkrivamo top 5 marki u svakom razredu

Analizom kupovnog ponašanja smo provjerili i koje marke su najpopularnije u pojedinim cjenovnim razredima. Među gumama iznad 700 kn najpopularnije su (po abecedi) Continental, Goodyear, Michelin i Sava, a među gumama ispod 350 kn Goodride, Hankook, Minerva i Sava.

 

TrendKiwi_GRAF-Popularnost-brendova-po-cjenovnim-razredima

 

Sve informacije za kupovanje guma na jednom mjestu Posjetitelji portala Jeftinije.hr na jednom mjestu mogu usporediti preko 32.000 modela guma različitih brendova i dimenzija. Portal obuhvaća sve relevantne informacije za kupovanje zimskih guma, kako na internetu, tako i u klasičnim prodajnim kanalima.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori