Zvjezdane poruke

Travanj: vrijeme za pospremanje svog života

lifeX.hr
Travanj obilježava vladavina Ovna, znaka koji utjelovljuje hrabrost, poduzetnost i energičnost. Poticaji su tu, no jesmo li spremni za djelovanje?

S dolaskom proljeća moramo se probuditi iz zimskog sna. Započeo je novi energetski ciklus s kojim se na početku nije uvijek jednostavno uskladiti. Često se osjećamo umorno, iscrpljeno, nedostaje nam sna. Izlazak iz zimske hibernacije podrazumijeva buđenje, prikupljanje snage i kretanje u nove životne pothvate. No u travnju unatoč poduzetnoj vladavini Ovna koja traži kretanje i nova ostvarenja, možda neće sve teći glatko.

Zamjetni broj retrogradnih planeta donosi usporavanje i vraćanje unatrag. Venera je retrogradna do 15.4. (ljubavne lekcije), Jupiter se kreće i dalje u rikverc sve do 9.6. (izvan kontrole), 6. 4. unatrag kreće Saturn (strahovi, odgovornost, prošlost), 9.4. pridružuje joj se Merkur (zastoji u ostvarenju planova), a 20.4. očekuje nas i retrogradno kretanje Plutona (pitanja kontrole, manipulacije, kompulzivnosti).

Iako će vam se možda činiti da stvari stoje na mjestu te da ne uspijevate proći kroz neka ograničenja i shvatiti što se uistinu događa, ovo će razdoblje ipak omogućiti otpuštanje nekih situacija i odnosa koji će dugoročno olakšati napredovanje do zacrtanih ciljeva. Mogli biste shvatiti da ne želite više biti u vezi s osobom koja ne može udovoljiti vašim prohtjevima i potrebama. Možda ćete odustati od živciranja zbog poslovnih okolnosti koje ne možete promijeniti. U svakom slučaju iskoristite ovo razdoblje kako biste obavili unutarnju, a potom i vanjsku reviziju svog života. Ono na što ne možete utjecati najmudrije je prihvatiti. Stres će tada prestati vladati vama i pojavit će se prilika za promjenu.

Mars u Biku do 20. travnja jačat će upornost i ustrajnost, pa odustajanje neće biti opcija. Pozabavite se financijama, uskladite rashode s prihodima, pronađite dodatne izvore zarade. S ovim Marsom senzualnost će biti vrlo istaknuta u intimnim odnosima. Užitak dodira i tjelesnog prožimanja mogli bi dovesti do novih ljubavnih spojeva, osobito za rođene u znaku Bika, Jarca, Raka, Škorpiona i Djevice.

Tranzit Marsa znakom Bika najteže će podnositi Vodenjaci, Lavovi, donekle i Škorpioni. Trebali bi pripaziti na zdravlje i ne ulaziti u sukobe koji ne vode prema rješenju problema. Venera će nakon 15. krenuti prema naprijed pa će mnogi pronaći mir s nekim ljubavnim i financijskim situacijama i dobiti priliku za novi početak. To je i vrijeme novih odluka u intimnom životu. Razjasnit će se dilema oko toga što i kako dalje, a prošlost ostavljamo iza sebe.

Obavite li veliko proljetno pospremanje svog života kojeg nalažu travanjski planetarni utjecaji, spremni ćete dočekati svibanj koji će energetski biti mnogo poticajniji i produktivniji u odnosu na predstojeći mjesec

Piše: Julijana Oremovic

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori