Eksterier

Totalno uživanje na otvorenom

lifeX.hr

15

Ljetno vrijeme nas sve tjera izvan zatvorenog prostora da uživamo u vedrini neba, oblacima, suncu (ali u hladu), zelenilu, cvijeću. Kako bi taj užitak bio potpun svakako moramo tom našem prostoru ispod neba podariti ljepotu. Nije dovoljno nabacati samo stol i stolice i suncobran. Zašto ne bi potrudili i malo taj prostor oplemenili.

U nekoliko nastavaka ćemo vam pokazati prekrasne ideje koja će vas inspirirati da nešto slično napravite i doma. Estetika živi u ljudima, kada je oku lijepo i cijelo naše tijelo uživa. Sve to oko nas može nas učiniti savršeno mirnima i spokojnima ili nam dati energiju nemira.

Pa kako krenuti?

Prvo posložite sve što imate od namještaja i sitnica. Nemojte se opterećivati ako je nešto staro ili imate različitih komada i različitih stilova. Danas je baš to IN i to je zapravo ono što je odlično.  Kada vidite što imate odlučite se za boje. Nemojte se bojati boja, slobodno ako volite i šareno odaberite više svijetlih prozračnih boja ili kombinirajte samo dvije. Varijacijama nema kraja. Pogledajte samo kako uz bijelu boju savršeno idu nježna ružičasta i pistaco zelena. Pravi odmor za oči. Dakle, odaberite svoje osnovne boje koje će dominirati i koje će te kombinirati s različitim dezenima i sitnicama drugih nijansi.

Kada ste definirali boje krenite na bojanje. Starim stolicama možete dati potpuno novi izgled ako ih obojite u neke vesele boje. Ako imate drveni stol možete ga samo dobro izbrusiti i ostaviti ga tako naturalnog, ili ako imate neku drugi ideju, možete ga obojiti u bijelo ili  se odlučite za shabby chic.

Možete odlučiti da li će te uzeti umjerenije boje i kombinacije ili nešto otmjenije ili otkačenije. Vodite se vlastitim instiktom i slobodno riskirajte jer ne možete pogriješiti.

Ako vam se učini i da jedna boja previše dominira, dovoljan je samo jedan detalj, kao na slici dolje ovaj žuti svijećnjak razbio je dominaciju zelene boje.

Pogledajte kako su odlične kombinacije boja na slikama dolje. Svaka kombinacija je doista posebna.

Sutra idemo dalje!

 

14

13

12

11

10

09

07

06

05

04

03

02

01

via: onekinddesing.com

Photo Sources:  Brian Patrick Flynn, BHG, AlvhemPinterestDebi TreloarBHGHarold Leidner Landscape ArchitectsPinterestBHGAlbrecht Wood InteriorsAlexandra AngleDufner Heighes, California Home + DesignCOCOCOZYCultivators Design and LandscapePinterestCreative Atmospheres,

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori