Kultura

Točka, točka, točkica, na točkicu….

lifeX.hr

U Queenslandu u Galeriji suvremene umjetnosti, umjetnica Yayoi Kusama osmislila je fascinantnu instalaciju u kojoj su sudjelovali svi posjetioci. Sve je počelo tako da je Yayoi pripremila dnevnu sobu u potpunosti obojenu u bijelo. Sve u sobi je bilo bijelo, od zidova, ormara, biljki, igračaka, posuđa, namještaja, lustera. To je bio jedan zanimljivi čisti prizor beskrajne bjeline i čistoće. I to je bilo lijepo za pogledati, ali tada nastupa akcija. Svaki posjetitelj je u ruke dobio naljepnice sa krugovima raznih veličina bi boja i igra je mogla započeti.

Tijekom dva tjedan  svi su mogli pratiti transformaciju prostora iz potpune čistoće u totalnu vibraciju boja i točkica. Luda eksplozija nekoliko tisuća okruglih naljepnica napunila je prostor posebnom energijom i raspršila bijelu sliku poput slikarskog platna natočenog u boje.

Svakako je zanimljivo pogledati ovu transformaciju.

Vjerojatno baš i ne bi htjeli živjeti u ovakvom totalnom točkastom i pomalo šizofrenom okruženju, ali jedna komad zida, stup ili mali dio prostora mogao bi izgledati super zanimljiv kada bi ga obukli u točkice. Razmislite o otme i iskoristite ovu ideju za vlastito veselje!

 

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori