Arhitektura

Tko bi volio provesti odmor ovdje?

lifeX.hr

m2

Danas je dan tako sivi pa smo vam odlučili pokloniti nešto veselo. Tako nam je za oko zapela ova vila prepuna boja.  Kod nas se vrlo rijetko netko usudi igrati s jarkim bojama, u Meksiku je to apsolutno normalno.

Malo ćemo zaviriti u vilu arhitekte Alberta Alvareza Valdivia. Vila je njegovo pravo remek djelo i doista je posebna. Vila Mandarinas nalazi se 15 minuta od Puerta Vallarta i gleda na zaljev Banderas i Los Arcos nacionalni park. Posebnost ove ljepotice je što se kaskadno spušta na šest razina okružena predivnom vegetacijom, šarenim vrtovima i stijenama. Ima čak 7 spavaćih soba s velikim terasama koje su sve okrenute prema obali. Kuća je puna visokih stropova i  pomoćnih staklenih stjenki koje se spajaju s terasama.

Kuća je građena oko stabala, a lokalni materijali su korišteni na krovovima, terasama i podovima kako bi se što više uklopila u prirodu i dašak ljepote prirode unijela u svoje odaje.

Ah, kada pogledate ove slike dobijete neopisivu želju koji dan provesti u njoj i uživati u svim tim ljepotama. Ako ne ide drugačije zatvorite oči i biti čete tamo, besplatno i koliko god željeli!

 

 

 

m1

m3

m5

m6

m7

m8

m9

m10

m12

m13

via: architecturaldigest.com

fotke: Mark Calanan

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori